Mersin'den Erciş'teki Okulların Onarımına Destek - Son Dakika
Yerel

Mersin'den Erciş'teki Okulların Onarımına Destek

Mersin\'den Erciş\'teki Okulların Onarımına Destek

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Mersin Lions Kulübü, Van depreminde zarar gören okulların onarımı için destek gecesi düzenledi.

30.04.2012 18:14

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Mersin Lions Kulübü, Van depreminde zarar gören okulların onarımı için destek gecesi düzenledi. Gecede satılan fotoğraflarla Erciş ilçesindeki bir okulun iki dersliğinin onarımına katkı sağlandı.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Lions Kulübü'nün işbirliği ile Van'ın Erciş İlçesi'nde bir ilkokulun iki dersliğinin onarımına destek sağlamak amacıyla Mezitli Belediyesi Sanat Evi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından konser verildi. Kültür Merkezi'nde verilen konsere, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile eşi Mualla Yıldırım, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Mersin Lions Külübü Başkan Ahmet Çıtırık ve çok sayıda davetli katıldı.

Konser öncesinde Kültür Merkezi'nin fuayesinde Mehmet Miras ve Canan Yaşar'ın fotoğraf sergisini gezme fırsatı bulan sanatseverler, satın aldıkları fotoğraflarla Van depreminde zarar gören, Erciş İlçesi'ndeki bir ilkokulun iki dersliğinin onarımına destek sağladılar.

Konser başlamadan önce bir konuşma yapan Mersin Lions Kulübü Başkan Çıtırık, Milli Eğitim'e katkı sağlamak için yola çıktıklarını belirterek, destek sağlayan herkese teşekkür etti. Van'ın Erciş İlçesi'nde yaşanan deprem felaketinde yıkılan okulların onarımına katkıda bulunmak için bu geceyi Mezitli Belediyesi ile birlikte düzenlediklerini ifade eden Çıtırık, elde edilen gelirin dersliklerin onarımında kullanılacağını söyledi.

Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım da Van'da yaşayan vatandaşlara yardım etmenin ve katkıda bulunmanın çok önemli olduğunu kaydetti. Van Erciş'teki depremzedelere bugün de desteklerini sürdürdüklerini dile getiren Yıldırım, "Evini, yuvasını kaybeden vatandaşlarımıza destek olmak insani görevimizdir. Sevgili yavrularımızın okullarına katkı sağlamak amacıyla, Mersin Lions Kulübü yönetim kuruluyla zevkle, gururla bir çalışma yaptık. Özveriyle çalışan TSM koromuzun, coşkulu bir topluluğa vereceği konserle yardım severlik konusunda Türk ulusunun ne kadar duyarlı olduğunu göreceğiz, hepinize teşekkür ederim" dedi.

Konser sonunda Başkan Yıldırım, koro üyelerine ve Çıtırık'a birer buket verdi.

MEZİTLİ LİONS'DAN HATIRA ORMANI

Öte yandan, Mezitli Belediyesi ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Mezitli'de Lions Kulübü tarafından hatıra ormanı oluşturuldu. Davultepe Mahallesi'nde oluşturulan hatıra ormanı açılışına Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, Mersin Orman İşletme Müdürü Halis Belen, Lions 4. Kesim Başkanı Ayşegül Taş, Mezitli Lions Kulübü Başkanı Zeynep Banu Akman Bezek, TEMA Başkanı Dr. Mahmut Dündar, Güneş İlköğretim Okulu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Mersin Orman İşletme Müdürü Belen, Mersin'in yüzde 54'ünün ormanla kaplı olduğunu, bu alanı korumanın herkesin görevi olduğunu söyledi. Belen, vatandaşların özellikle yaz günlerinde orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmalarını da istedi.

Başkan Uğur Yıldırım ise "Türkiye Çöl Olmasın sloganıyla bir pazar sabahı buraya geldik. Ülkemizi çölleşmeden kurtarmak hepimizin görevi. Doğal afetleri asgari seviyelere indirmek için olabildiğince ülkemizi ağaçlandırmamız gerekiyor. Bizler belediye olarak Orman Bölge Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol sonucunda ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu protokol sonucunda 30 bin fidanın alımını yaptık. Bu fidanları Park Bahçeler Müdürlüğümüz ihtiyacı olan yerlere dikiyor. Böylece daha yeşil bir Mezitli'ye kavuşmuş olacağız. Burada Lions Kulübü ile çok önemli bir çalışma yapıyoruz. Emeği geçen arkadaşları kutluyorum" diye konuştu.

Ayşegül Taş da "Lions Kulübü olarak, yangınları, heyelanları önlemek adına bu çalışmaları yapıyoruz, ağaçlandırmaya önem veriyoruz. Lions Kulübü olarak dünyanın her yerinde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım ve Mersin Orman İşletme Müdürlerine katkılarından dolayı plaket verildi. Daha sonra hatıra ormanını oluşturacak fidanlar toprakla buluşturuldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'den Erciş'teki Okulların Onarımına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement