Mersin'in Kanını Kızılay Karşılıyor - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Kanını Kızılay Karşılıyor

Mersin\'in Kanını Kızılay Karşılıyor

Mersin Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.

21.08.2013 09:35

Mersin Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı, 'Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır' sloganıyla çıktıkları yola devam ettiklerini ifade ederek, "Şu anda Mersin'de devlet, özel ve MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kan ihtiyacını biz karşılıyoruz. Bu sene hedefimiz 45 bindi ama yılsonunda 50 binin üstünde kan bağışı alacak gibiyiz" dedi.

Mersin'deki kan bağışı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Saltuk Buğra Özcanlı, Türk Kızılay'ı olarak 'Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır' sloganıyla çıktıkları ve şu anda devam ettikleri süreçte Mersin Kızılay Kan Merkezi olarak hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Gerek yöneticilerin gerekse halkın desteği ile kan bağışı sayılarının hedefleri doğrultusunda gittiğini belirten Özcanlı, "2013 yılı hedefimizin ilk 6 aylık kısmını doldurduk ve hedeflerimiz doğrultusunda şu an gidiyoruz hatta hedeflerimizin üzerinde gidiyoruz. Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan ayı bizim için çok güzel, bereketli ve verimli geçti. Mersin'in konumu itibariyle hem yayla kesiminde hem de yazlık kesiminde durmaksızın kan alma faaliyetlerini tırlarımızla, mobil araçlarımızla ve çadırlarımızla gece gündüz, hafta sonu demeden sürdürdük. Çok verimli geçti. Kan almada hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ramazan'ın sonunda yeni bir sürece başladık. Yoğun bir tempoyla kan alımımız devam ediyor" diye konuştu.

"İNŞALLAH MERSİNLİNİN KANI MERSİN'E YETECEK"

2013 hedefleri olan kan bağışı sayısının üzerinde kan alarak amaçları olan Mersin'in bütün kan ihtiyacını bu yıl çözebileceklerini vurgulayan Özcanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Komple artık Kızılay Mersin'in kan ihtiyacını karşılayacak. Mersinlinin kanı Mersin'e yetecek inşallah. Yine kan alma tırlarımız, araçlarımız, çadırlarımız halkın en yoğun olduğu caddelerde, alışveriş merkezlerinde, yazlık kesimlerde, tatil yörelerinde çalışmalarına devam edecek. Önce Sayın Valimize daha sonra Mersin'de bulunan kamu ve yerel yöneticilerine ama özellikle halkımıza kan bağışı ve bilgilendirme açısından teşekkür ederim. Şu an için herhangi bir bir problemimiz yok. Her şey iyi gidiyor. İnşallah bundan sonrada öyle olacak, devam edecek. Önümüzdeki ay MEÜ açılacak. Burada da faaliyetlerimiz başlayacak."

2013 hedeflerinin yıl başında 45 bin ünite kan bağışı toplamak olduğuna dikkat çeken Özcanlı, "Şu an ortalama 50 bine doğru gidiyoruz. Hatta bu rakamı da geçecek gibiyiz. Mersin'in kan ihtiyacı da 50 bin civarında zaten. Şu anda Mersin'de devlet, özel ve MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kan ihtiyacını Kızılay karşılıyor. Mersin'deki bütün hastanelerin kanı Kızılay tarafından karşılanıyor. Şu an hiçbir sıkıntı yok. Her şey yolunda gidiyor. Kan ihtiyacını karşılıyoruz. Bütün hastanelerin ve bundan sonrada öyle olacak. Hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Mersin halkı her konuda hayırseverdir. Kan bağışı konusunda da bilinçli, duyarlı olduğu için Mersin halkından yine kan bağışı konusundan yardımlarını istiyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'in Kanını Kızılay Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement