Meteorolojiden Şiddetli Fırtına ve Don Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Meteorolojiden Şiddetli Fırtına ve Don Uyarısı

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'nin, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceğini bildirdi.

06.02.2012 18:00

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'nin, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceğini bildirdi.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın sabah saatlerinde, karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların, etkisinin tüm bölgede görüleceğinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, hava sıcaklığının 3-5 derece azalacağı, rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden orta, zaman zaman şiddetli olarak eseceği tahmin edildiği ifade edildi.

Yetkililer, özelikle bölgenin güney, güneybatı ve batı kesimlerinde kuvvetli lodos nedeniyle yer yer kar erimesi ve soba zehirlenmesi olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Çarşamba günü ise bölgede aralıklarla devam edecek yağışların karla karışık ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı bölge genelinde 6-8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, Perşembe ve Cuma günü aralıklarla etkisini sürdürmesi, hafta sonunda ise yağışlı hava kütlesinin bölgeyi terk etmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Yetkililer, su baskını, çatı uçması, buzlanma, don olayı, ağaç veya direklerin devrilme tehlikesine karşı vatandaşları uyarılarda bulunuyor.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meteorolojiden Şiddetli Fırtına ve Don Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement