Mersin Üniversitesi (MEÜ), "Çocuğun Dünyası" projesi kapsamında bu yıl Mersin'e göç eden ailelerin çocuklarına, bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti verecek.
MEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Mersin Valiliği koordinasyonunda Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen "Çocuğun Dünyası" projesi, 2013-2014 yılında da çalışmalarına devam edeceği bildirildi. Proje koordinatörlüğünü Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yetim'in üstlendiği projede, psikolog, sosyolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile bu bölümlerin öğrencilerinden oluşan 17 kişilik bir ekibin yer aldığı belirtilen açıklamada, projenin hedef kitlesini ise Mersin'e göç edenlerin yoğun olarak bulunduğu merkez Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki 13 ilkokul ve ortaokuldaki 21 bin 918 öğrenci olduğu kaydedildi. Çocuğun Dünyası Projesi ile 2011-2012 yıllarında sınıf içi rehberlik hizmetleriyle 33 bin 918 çocuğa, bireysel psikolojik danışmanlık hizmetleriyle 4 bin 395 çocuğa, grupla psikolojik danışmanlık hizmetleriyle 850 çocuğa ve bireysel görüşmelerle 555 aileye ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, projeye Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de ortak olarak katkı sunduğu bilgisi verildi.
Projenin, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve Bakanlık tarafından 13 Eylül 2012 tarihlerinde Malatya'da yapılan SODES Fuarı'nda Mersin il birinciliğine layık görüldüğü dile getirilen açıklamada, "Bir dokunuşla, binlerce dünya" sloganıyla çocukların dünyasına bilimsel bir bakışla eğildiği vurgulandı.
Projenin bu yılki uygulamasında göçle gelen çocuklara destek verileceği kaydedilen açıklamada, "İlk olarak, Mersin'e göç eden nüfusun yaşadığı mahallelerdeki ilköğretim çağındaki çocukların beklenti ve sorunlarını tespit etme ve bu sorunlar doğrultusunda çözümleyici öneriler sunmak için bireysel psikolojik danışmanlık faaliyetlerinin verilmesi amaçlanıyor. Göç eden çocukların temel sorun ve beklentileriyle paralel olarak, çatışma çözümü, öfke yönetimi ve sağlıklı iletişim becerilerinin kazandırılmasına yönelik grupla psikolojik danışmanlık faaliyetleri yürütülüyor. Göç eden çocukların çevresiyle iyi ilişkiler kurması, gerekli hoşgörüye sahip olabilmesi, temel insan ilişkilerinde nasıl davranacağını bilmesi, toplumsal değerlere karşı olumlu bir tutum geliştirmesi, toplu yaşama kurallarını bilmesi, akran baskısına direnmesi, madde bağımlılığı, internet bağımlılığı ve bu bağımlılıklardan korunma becerilerinin kazandırılması gibi yoğun olarak eksikliğini hissettiği konularda da 'sınıf içi rehberlik hizmetleri' yürütülüyor. Ayrıca, çocukların tespit edilen problemlerine yönelik çözümleyici önerilerin sunulması ve ailelerden gelebilecek problem odaklı sorunların çözümü için ise öğrenci velileri ve yakınlarıyla 'aile görüşmeleri' yürütülüyor" denildi.
Projede ayrıca, istismara uğrayan ve madde bağımlısı olan çocukların tespit edilerek, onlara uygun danışmanlık faaliyetlerinin sürdürülmesinin de hedeflendiği bildirildi. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Meü'de Çocuğun Dünyası Projesi Bu Yıl da Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?