"Mevlana'ya Göre İnsan Olmak" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"Mevlana'ya Göre İnsan Olmak" Konferansı

"Mevlana\'ya Göre İnsan Olmak" Konferansı

Mevlana'nın tüm insanlara yönelik olan evrensel mesajının 'İnsanın kendisini sorgulamasıyla' başladığını ve insanın bireysel mutluluğundan toplumsal mutluluğa giden bir yol olduğunu ifade eden Doç.Dr...

16.11.2012 11:34

Mevlana'nın tüm insanlara yönelik olan evrensel mesajının 'İnsanın kendisini sorgulamasıyla' başladığını ve insanın bireysel mutluluğundan toplumsal mutluluğa giden bir yol olduğunu ifade eden Doç. Dr. Şimşekler, Mevlana'nın eserlerinde yer alan beyitlerden örnekler verdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin, Vuslat'ın 739. Yıldönümü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında "Mevlana'ya göre insan olmak" başlıklı konferans, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler'in verdiği konferansa, Rektör Vekili Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Nuri Şimşekler konuşmasına Mevlana'nın yaşamı ve mesajlarındaki evrensellikten örnekler vererek başladı.

Mevlana'nın tüm insanlara yönelik olan evrensel mesajının 'İnsanın kendisini sorgulamasıyla' başladığını ve insanın bireysel mutluluğundan toplumsal mutluluğa giden bir yol olduğunu ifade eden Doç. Dr. Şimşekler, Mevlana'nın eserlerinde yer alan beyitlerden örnekler verdi. Konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Doç. Dr. Nuri Şimşekler'in, Bülent Ecevit Üniversitemizde öğrenim gören Afganlı öğrencilerden gelen sorulara Farsça verdiği cevaplar, salonda büyük alkış aldı.

Konferansın sonunda, Rektör Vekili Prof. Dr. Muhlis Bağdigen tarafından, Doç. Dr. Nuri Şimşekler ile 'Harflerdeki Mana' sergisini düzenleyen Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Kuyumcu ve Uzm. Salim Eker'e teşekkür plaketi ile üniversitenin armağanları sunuldu.

Katılımcılar konferans sonrasında Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunun dinlenmeliğinde açılan "Harflerdeki Mana" sergisini gezdiler. "Harflerdeki Mana" sergisi, 16 Kasım 2012 tarihinde gün boyu Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde görülebilecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Mevlana'ya Göre İnsan Olmak' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement