Mevlana'yı Anma Törenleri Sevgi Ve Hoşgörü Yürüyüşü İle Başladı - Son Dakika
Yerel

Mevlana'yı Anma Törenleri Sevgi Ve Hoşgörü Yürüyüşü İle Başladı

Mevlana\'yı Anma Törenleri Sevgi Ve Hoşgörü Yürüyüşü İle Başladı

Konya'da Mevlana'nın Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle Her Yıl 07-17 Aralık Tarihleri Arasında Düzenlenen Mevlana'yı Anma Törenleri 'sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' ile Başladı.

07.12.2010 20:09

Konya'da Mevlana'nın ölüm yıl dönümü nedeniyle her yıl 07-17 aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlana'yı Anma Törenleri 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' ile başladı. Yürüyüş, ilk kez Genelkurmay Başkanlığı Mehter Bölüğü'nün eşliğinde yapıldı.

737'nci Mevlana Uluslararası Anma Törenleri'nin ilk etkinliği olan yürüyüşe, Genelkurmay Başkanlığı Mehter Bölüğü'nün yanı sıra Konya Türk Tasavvuf Topluluğu da eşlik etti. Alaaddin Tepesi'nden başlayan yürüyüşe Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mehter Takımı'nın marşları eşliğinde yaklaşık 700 metre ilerideki Valilik binası önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte, çevredeki vatandaşlar özellikle mehter takımına ilgi gösterdi. Alkışlarla yürüyüşü destekleyen çevredeki vatandaşlardan bazıları, korteji cep telefonunun kamerasıyla görüntülerken, bazıları da mether takımıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Mehtar takımı Valilik binası önüne gelindiğinde ise konser verdi.

Konserin ardından yürüyüş yaklaşık 400 metre uzaklıkta bulunan Mevlana Müzesi'ne kadar devam etti. Müzenin girişinde Gülbang (Topluca okunan ilahi) duası okundu. Daha sonra davetliler Mevlana'nın sandukası başında dua etti. Tören yaşları 11 ila 16 arasında değişen çocuk semazen grubunun sema ayiniyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Mevlana'yı Anma Törenleri Sevgi Ve Hoşgörü Yürüyüşü İle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement