MHP'den Demirel İçin İhraç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP'den Demirel İçin İhraç Açıklaması

MHP\'den Demirel İçin İhraç Açıklaması

MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, partisinden istifa edeceğini açıklayan MHP'li İGM Üyesi Soner Demirel'in zaten'kesin ihraç' talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

08.02.2014 16:29

MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, partisinden istifa edeceğini açıklayan MHP'li İGM Üyesi Soner Demirel'in zaten'kesin ihraç' talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Çılgın, Demirel'i partideki hiyerarşiye bozduğu gerekçesiyle Kasım 2013'ün başında MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini, Demirel'in kesin ihraç işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Balıkesir MHP İl Teşkilatında, İl Genel Meclis Üyesi Soner Demirel'in partiden istifa edeceğini açıklamasının ardından kriz yaşandı. MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, "İçimizde durmak istemeyenlerle işimiz olmaz" diyerek istifanın kendilerine etki etmeyeceğini ifade etmişti. Bugün de MHP İl Başkanı Bayram Çılgın imzasıyla yapılan açıklamada, MHP Balıkesir İGM Üyesi Soner Demirel'in MHP İl Başkanlığı tarafından, "Kesin İhracı" talebi ile yaklaşık 4 ay önce 2013 Kasım ayının başında MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

"TOPLUM VİCDANINDA YARGILANACAKLAR"

MHP İl başkanı Bayram Çılgın, Soner Demirel'i ağır ithamlarla suçladığı 'ihraç' açıklamasında şunları söyledi;

"29 Mart 2009 Mahalli idareler seçimleri öncesinde partimiz teşkilatınca merkez ilçe için yapılan il Genel Meclisi Üyeleri sıralamasını belirlemek için partimiz adayları ile toplantılar düzenleyerek onları tehdit eden, istifaya zorlayan, kendine yandaş bulamayınca da istifaya cesaret edemeyerek 3. sırayı kabullenerek partimizden İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Soner Demirel o günden bugüne kadar maalesef partimizin ilkelerine ve hiyerarşi yapısına tamamen aykırı davranışlar içinde olmuştur. Hemen hemen her ortamda Genel Merkezimiz, Parti Teşkilatlarımız ve seçilmişlerimizin aleyhinde konuşmalar yapmak, partimizi büyütme yönünde çalışmalar yapması gerekirken, kendisi hizipçilikle ön planda olmaya çalışmaktadır. Genel Merkezimizce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen, başarılı hizmetleri ile Balıkesirli hemşehrilerimizin gönlünde taht kuran Belediye Başkanımız Sayın İsmail Ok hakkında aleyhte tezvirat yapan, ilçe Başkanlarımızı arayarak Büyükşehir Adayımızın desteklenmemesi konusunda telkinlerde bulunan, onunla birlikte hareket edenleri tehdit eden Soner Demirel bugünlerde başka işler peşindedir. Soner Demirel çok iyi bilmektedir ki partimiz aleyhinde yaptığı açıklamalar ve kendi durumundan dolayı hiçbir ilçede Belediye Meclis Üyeliği Aday sıralamasında kendisine yer bulamayacaktır. Siyasi hayatı boyunca 'Ben yoksam, partimde olmamalıdır' fikri ile hareket eden bu şahıs, giderayak kendince partimize zarar verme çalışmalarının liderliğine soyunmuştur. Bazı İl Genel Meclisi Üyelerimizi de ayartarak partimizin temel ilkeleri ve dünya görüşü ile tamamen zıt ilke ve görüşlere sahip bir siyasi parti ile Belediye Meclis Üyeliği konusunda kendisini pazarlama çalışmaları içerisinde olan bu şahsın çırpınmaları, debelenmeleri partimiz yetkilileri ve vatandaşlarımız tarafından ibretle izlenmektedir. Soner Demirel ve onun yalanlarına inanarak mensup oldukları camiaya sadece zarar veren ve kişisel menfaat temin etme uğruna bu tutum ve davranışları sergileyenler, elbette ki toplum vicdanında yargılanacaklardır. Partimiz ilkeleri, titizliği ve etik değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu tutum ve davranışları nedeniyle Soner Demirel ve ona alet olan arkadaşları 'kesin ihraç talebi' ile partimiz Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmişlerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur". - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'den Demirel İçin İhraç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement