MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Açıklaması

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Teşkilatları genişletilmiş il divan toplantısı düzenlendi.

20.09.2012 18:54

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Teşkilatları genişletilmiş il divan toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan MHP Genel Merkez Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye gündemini değerlendirdi. Konuşmalarında AK Parti'yi eleştiren Büyükataman, AK Parti döneminde ilerlemenin kaydedilmediğini savundu.

MHP Kütahya İl Divan Toplantısına katılan Genel Merkez Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Ülkenin içerisinde bulunduğu yoğun gündemle ilgili karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunmak maksadıyla toplandı düzenlediklerini bildiren Büyükataman, "Ülke olarak bizler için hayati önem taşıyan üç önemli yılın arifesindeyiz. Bu üç yılda, mahalli idareler seçimleri, ardından cumhurbaşkanlığı seçimleri, nihayetinde de kısmet olursa milletvekilliği seçimlerini gerçekleştireceğiz. Bu önemli süreci istişare etmek, yol haritamızla alakalı bazı şeyleri beraberce değerlendirmek son derece önemlidir. Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminde yaşadığımız ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak kayıp yıllar olarak değerlendirebileceğimiz 10 yılı geride bıraktık. 2002 seçimleri öncesinde bu milletin huzuruna çıkan Başbakan ve ekibi bir iddiada bulundular. "Biz yolsuzluklarla mücadele edeceğiz, biz yoksullukla mücadele edeceğiz, biz yasakların üstesinden geleceğiz" dediler. Aziz milletimiz bu beyanlara itibar ederek belki Türk siyasi tarihinde eşine ender rastlanır bir mahiyette bir çoğunlukla bu kadrolara ülke yönetim sorumluluğunu emanet ettiler. Üç dönem geride bıraktılar, 10 koca yılsonunda vaat edilenlerle ilgili bir arpa boyu yol almak bir yana her geçen gün adeta bir önceki günü arar hale geldik. Ne yazık ki hala yoksulluk ve yolsuzluklar bu ülkede devam ediyor. Bu ülkede işsizlik hala kanayan bir yara, önemli bir problemdir. Gelir dağılımı adaletsizliği önemli bir handikap olarak devam ediyor. Yürekleri yangın yerine çeviren bölücü terör tehdidi halen yaşanmaya devam ediyor. Keşke bugün başka şeyleri konuşuyor olsaydık. Ama ne yazık ki hemen her gün duyduğumuz haberlerle yüreğimiz yangın yerine döndü. Gün geçmiyor ki hemen her gün 3-5, 10'u bulan şehit haberleri gelmesin" dedi.

"SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

Genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanı Salim Ay, yerel seçimlerde Kütahya Belediyesine talip olduklarını söyledi.

Parti yöneticilerine ve partililere seslenen İl Başkanı Salim Ay, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Malum üzere önümüzde bir yerel seçim var. Durma zamanı değil, hiç vakit kaybetmeden biran önce çalışmalara başlayacağız. Oturarak siyaset değil, koşarak siyaset yapacağız. "Gitmediğimiz hiçbir yer bizim değildir" düşüncesiyle gidilmedik yer bırakmayacağız. Her yere, her köye, her mahalleye gideceğiz. Orada davamızı anlatacağız. Çünkü vatan yanıyor, her gün şehit haberleri almaktan artık televizyonlarımızı açamaz hale geldik. Kütahya merkez belediyeyi mutlaka ama mutlaka alacağız. Kütahya tarihinde tarih yazacağız."

"KAR EDEN KURULUŞLAR ÖZELLEŞTİRİYOR"

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da, iktidarın Kütahya'da özelleştirme dışında hiç bir şey yapmadığını savunarak Kütahyalıları özelleştirmelere karşı uyardı. Işık, "Kütahya'da 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde iyiye giden hiçbir şey yok. Hele hele son zamanlarda çok daha kötü gelişmeler yaşanmaya başlandı. Kütahya'nın en önemli termik santrali ve linyit sahaları özelleştirmeye çıkarılacak. Başta sendika yöneticilerimiz olmak üzere tüm Kütahyalı hemşehrilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu ülkede Kütahya'dan başka bir yerde uysal, uyuyan insanların olmadığımı zannediliyor. İktidar partisi, yöneticileri aracılığıyla Kütahyalılara ninniler söyleyip Kütahyalıları uyutacağını mı zannediyor? Özelleştirme elbette yapılabilir, ama zarar eden, devletin ve milletin üzerine yük olan kurum ve kuruluşlar varsa önce oradan başlamak kaydıyla özelleştirme yapılabilir. Bunların satmak istedikleri bu kuruluşlar Türkiye'nin en fazla kar eden kuruluşlarıdır. Bakıldığı zaman özelleştirilmesi düşünülen kurumlar zarar etmiyor, aksine çok kar ediyor. Özelleştirilen elektrik idaresini alanlar buraları da istedikleri için buralar özelleştiriliyor. Buna tepki göstermeliyiz. MHP olarak bu sürecin takipçi olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından MHP Kütahya İl Divan Toplantısı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

(RD-EFE

20.09.2012 18: 25: 05

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement