MHP'li Köse; "3 Mayıs'ı Kavramak; Türk Tarihini ve Türk Dünyasını Doğru Anlamaktır" - Son Dakika
Yerel

MHP'li Köse; "3 Mayıs'ı Kavramak; Türk Tarihini ve Türk Dünyasını Doğru Anlamaktır"

MHP\'li Köse; "3 Mayıs\'ı Kavramak; Türk Tarihini ve Türk Dünyasını Doğru Anlamaktır"

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “3 Mayıs’ta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden milli şahlanış açısından güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek teşkil etmektedir” dedi.

02.05.2014 10:34

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, "3 Mayıs'ta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden milli şahlanış açısından güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek teşkil etmektedir" dedi.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan MHP İl Başkanı Fevi Köse, "Bundan 70 yıl önce 3 Mayıs 1944'de büyük Türk Milliyetçisi Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğumuz Alparslan Türkeş, bilim adamları, aydın, siyasetçi, asker ve üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda Türk Milliyetçisi dönemin iktidarı tarafından, dış güçlerin baskısıyla Irkçılık-Turancılık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmış ve yargılanmışlardır. Türk Milliyetçilerinin yargılanmaları büyük tepki görmüş, Türk Milleti, Türklüğe, Türkçülüğe ve Türk Milliyetçiliğine yönelik karalama ve iftiralara karşı tek yürek olmuştur. 3 Mayıs 1944 tarihinin Türklerin zulme, işkenceye ve haksızlıklara karşı Türklüğün savunulduğu gün olarak tarihe geçmiştir. Türk Milliyetçilerinin, 3 Mayıs ve devamında karşılaştıkları muamele kendilerini yıldırmamış birlik ve beraberliğin sağlanarak güçlenmesine vesile olmuştur. Türk milletine duyulan sonsuz mensubiyet ve karşılıksız sevgi, tabutluklarda, sürgün hayatında ve işkence odalarında çekilen çilelere rağmen hiç azalmamış, aksine artmıştır" diye konuştu.

3 Mayıs'ın Türk tarihinde Türkçülük adına önem arz eden ciddi tecrübelerden birisi olduğuna işaret eden Köse, "Karşımıza Alparslan Türkeş gibi Türk Dünyasının son Başbuğunu çıkardığını ve kutsal Türkçülük davasının ne gibi badireler atlatarak günümüze kadar geldiğini asla unutmamak gerekir. Bu gün, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve arkadaşlarının Türk Milletine dayatılmaya çalışılan yabancı ideolojiye karşı mücadelesinin 70. Yılında, Milliyetçiler Gününü Kutluyoruz. Ülkemizin şu an içinde bulunduğu durum 1944 kahramanlarının unutamadığımız mücadelesini tekrar göstermemizi gerektirmektedir. 1944'de Türkiye'ye dayatılmaya çalışılan ideolojilerle hedeflerine ulaşamayanlar, bugün, ideolojilerini, insan haklarının ve ifade özgürlüğünün gerekleri olarak dayatmaya çalışmaktadırlar. 3 Mayıs'ta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden milli şahlanış açısından güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek teşkil etmektedir. Çünkü 3 Mayıs'ı kavramak, Türk'ün çilesi başta olmak üzere, Türk tarihini ve Türk Dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayıs'ı anlamak, geçmişten ders alıp Türk Milleti'nin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir. Bu anlamlı günde, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve değerli fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız başta olmak üzere zorlu bir dönemde adını tarihe yazdıran genç yaşta şehit düşen bütün dava arkadaşlarımızı, büyüklerimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Yüce Türk Milletinin ebediyete kadar yaşayacağına inanan Türk Milliyetçilerinin doğum günü olan 3 Mayıs Milliyetçiler Günümüz kutlu olsun. Türklük birlik ve beraberliğimiz her daim güçlenerek devam etsin, Yüce Allah Türkü korusun ve yüceltsin" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Köse; '3 Mayıs'ı Kavramak; Türk Tarihini ve Türk Dünyasını Doğru Anlamaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement