Milaslı Kader Güreşte Türkiye Üçüncüsü Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Milaslı Kader Güreşte Türkiye Üçüncüsü Oldu

Milaslı Kader Güreşte Türkiye Üçüncüsü Oldu
21.03.2012 17:34

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Kader, erkek sporu olarak bilinen güreşte imrenilecek bir başarı yakalayarak Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Kader, erkek sporu olarak bilinen güreşte imrenilecek bir başarı yakalayarak Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Muğla genelinde güreş sporuyla uğraşan sporcuların seçmelerinde tüm dikkatler Yatağanlı 13 yaşındaki Kader Kabakçı'ya çevrildi. 1 yıl içinde girdiği müsabakalarda erkek sporu olarak da bilinen ata sporumuz güreşte Türkiye üçüncülüğüne yükselmeyi başaran Yatağan Sinanbey İlköğretim Okulu öğrencisi Kader Kabakçı, güreş otoritelerinin övgüsünü kazandı.

Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi'nde antrenör olarak 7 yıldır görev yapan eski milli güreşçilerden Ayhan Deniz, 6. sınıf öğrencisi Kader'deki yeteneği keşfederek özel eğitim verdi. Hocasının gayretlerini boşa çıkarmayan Kader, Türkiye genelinde rakipleriyle girdiği müsabakaları kazanarak Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Erkek sporcuların başarıları nedeniyle imrenerek baktığı Kader, yeni başarılara imza atmak için derslerinden arta kalan zamanını antrenmanla geçiriyor.

Genç sporcu Kader, "Her ne kadar erkeklerin sporu olarak da bilinse de ben güreşi çok seviyorum. Antrenörüm Ayhan Deniz sayesinde, ailemin desteğiyle ve kendi gayretlerimle bu sporu sürdürüyorum. Hedefim ileride güreşte Türkiye'nin adını dünyaya duyurabilmek" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milaslı Kader Güreşte Türkiye Üçüncüsü Oldu - Son Dakika


Advertisement