CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret ederek, kendilerine sakat kelimesi yerine engelli kelimesini kullanacaklarını ifade etti.
Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Milletvekili Veli Ağbaba'nın derneğin kuruluşundan bugüne kadar sürekli destek verdiğini ifade ederek, "Gönül dostumuz her zaman yanımızda yer almıştır. Milletvekili olduktan sonra da bizlerle irtibatını kesmeyerek, her zaman sorunlarımızla ilgilendi. Sözde
değil, özde duyarlı" dedi.
Milletvekili Ağbaba, "Biz Sakatlar Derneği'ni bir daha kullanmayacağız. Engelliler Derneği'ni kullanacağız. Engellilere sakat demek, anlayış olarak kötü. Sakat diyenlerin kafası sakat, kendileri sakat. Sakat yerine engelli kelimesini kullanmalıyız. Malatya Engelliler Derneği örnek bir dernek. Malatya'da önemli katkılar sundu" ifadelerini kaydetti.
Ağbaba, seçimlerde engellilerin daha rahat oy kullanması için başlattıkları çalışmaları da sürdürdüklerini belirtti. Ağbaba, sandalye ihtiyacı duyan engellilerin derneğe başvurarak taleplerini iletebileceğini ve kendilerinin de yardımcı olacağını vurguladı. - MALATYA
Son Dakika › Yerel › Milletvekili Ağbaba'dan Sakatlar Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.