Milletvekili Dal'ın Kilis'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Yıl Dönümü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Dal'ın Kilis'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Yıl Dönümü Mesajı

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Dal, mesajında şu ifadeleri kullandı.
"Kilis, Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlı topraklarına...

06.12.2013 10:58

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Dal, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kilis, Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1831'de İbrahim Paşa kuvvetlerinin işgaline uğrayan Kilis uzun süre Halep'e bağlı kalmış, Birinci Dünya Savaşının sonunda da önce İngilizlerin sonra Fransızların işgaline uğramıştır. 7 Aralık 1921'de işgalden kurtulmuştur. İlimiz, milli mücadele içerisinde tarihimizin en parlak savunmalarından birini sergilemiştir. Şehit Kamil, Şahin Bey, Aslan Bey, İslam Bey, Karayılan, Kartal Bey, Şehit Sakıp Bey milli mücadelemizin kahramanları olarak kurtuluşumuza olan katkıları göz ardı edilemez. İçinde bulunduğu tüm olumsuzluklara rağmen aziz milletimiz, saygıdeğer ecdadımızın sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek Kilis'imizi düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur. Bizler dünyada hiçbir zaman esaret altında kalmamış, yenilgiyi asla hazmetmemiş bir milletin evlatları olarak, günümüzde de bu yoldaki mücadelemiz mazimize yakışır biçimde devam etmektedir. Gerek ekonomideki, gerek sosyal ve siyasi alanlardaki inanılmaz değişim ve gelişimiyle dünyaya kendini kanıtlamış olan ülkemiz, istikrarın, barışın, hoşgörünün asıl mimarı olan yepyeni bir Türkiye olarak yeniden doğmuştur. Bu duruma bizzat şahitlik etmek bize ayrıca gurur vermektedir. 92. kurtuluş günümüzün kutlu olması dileklerimle, Kilis'imize hizmet eden, Kilis için şehit ve gazi olmuş insanlarımıza, kurtuluşumuzda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen her Kilisliye sonsuz teşekkür ediyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Dal'ın Kilis'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Yıl Dönümü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement