Milli Eğitim Bakanı Avcı, Sarıcakaya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Sarıcakaya'da Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Sarıcakaya\'da Açıklaması

"Millete hizmet sevdasıyla yola çıkan hükümetimiz kalkınmış bir Türkiye hayaliyle birçok değişime, dönüşüme, yeniliğe imza attı"

12.05.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Millete hizmet sevdasıyla yola çıkan hükümetimiz kalkınmış bir Türkiye hayaliyle birçok değişime, dönüşüme, yeniliğe imza attı" dedi.

Avcı, Sarıcakaya ilçesindeki toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bugün toplu açılışı ve temel atma vesil toplam maliyeti 5,5 milyon liranın üzerinde olan önemli yatırımları ilçeye kazandırmak üzere bir araya geldiklerini kaydetti.

Eskişehir'in dört başı mamur bir şehir olması için bugüne kadar birçok tesis, park, okul, hizmet binasının açılışını yaptıklarını ve temelini attıklarını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Sarıcakaya ilçemize son iki yıl içinde imam hatip ortaokulu ek binası, spor salonu, anaokulu, ilçe emniyet amirliği hizmet binası, Türk Kültür Evi, Çok Programlı Lise Kız Öğrenci Yurdu, Sarıcayakay-Güney köy arası enerji nakil hattı gibi önemli yatırımlar yapıldı. Yapılacak olan Türk Kültür Evi sayesinde  ilçedeki en büyük eksikliklerden olan 100 kişilik konferans salonu, kütüphane, bilgisayar odası ve kafeterya ilçemize kazandırılmış olacak. Çevre köy ve kasabalardan gelen kız öğrencilerimiz, 100 kişilik nezih bir yurtta, ulaşım sorunu olmadan eğitimlerine devam edebilecekler. 2014 yılı yol yapımı planına alınan Eskişehir-Sarıcakaya- Mihalgazi ve Nallıhan yolunun tamamlanması hemşehrilerimizi layık olduğu bir hizmete daha kavuşturacak. Bu yolun 25 kilometresi bölünmüş yol olarak yapılacak. Özellikle hanım kardeşlerimizin şikayetlerinin son bulacağı güzel bir yola kavuşmuş olacağız. Bu yatırımlarla birlikte sebze ve meyve yurdu olan Sarıcakaya'mıza son iki yılda 35 milyon liranın üzerinde bir yatırım yapılmış olacak."

Avcı, hemşehrilerinin hayır dualarını her zaman yüreklerinde hissettiklerini bildirdi.

Vatandaşların dualarıyla zor işlerin kolaya dönüştüğünü anlatan Avcı, "Millete hizmet sevdasıyla yola çıkan hükümetimiz kalkınmış bir Türkiye hayaliyle birçok değişime, dönüşüme, yeniliğe imza attı. Eskişehir'in değişimine ve gelişimine, her zaman destekleriyle güç veren Sayın Başbakanımız başta olmak üzere şehrimize okul, yurt, demiryolu, hastane, park, spor tesisi gibi birçok yatırımın yapılmasında emeği geçen, bütün bakanlıklarımıza, Valiliğimize, kaymakamlıklarımıza, belediyelerimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da Türk Dünyası Kültür Başkentliği gibi Türkiye'de ilk defa Eskişehir'in kültür başkenti olduğunu, bir dönüm noktasının yaşandığına değinerek, kültür başkentliğini kente kazandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Avcı'ya teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Avcı, beraberindeki Tuna, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile diğer ilgililerle birlikte toplu temel atma ve açılışı için butona bastı.

Öte yandan Avcı ve beraberindekiler, Sarıcakaya İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası'nın açılışını da gerçekleştirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Bakanı Avcı, Sarıcakaya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement