"Milli Kimlik Tartışmaları" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

"Milli Kimlik Tartışmaları" Konferansı Düzenlendi

Gümüşhane'de, "Milli Kimlik Tartışmaları" konulu konferans gerçekleştirildi.

30.11.2012 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de, "Milli Kimlik Tartışmaları" konulu konferans gerçekleştirildi.

Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Müdürü Mustafa Çalık'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Çalık, burada yaptığı konuşmada, milletlerin gerekmedikçe, sıkıntı yaşamadıkça kimlikler konusunda araştırma yapmadığını belirterek, "Son yıllarda Kürt kimliği gündeme geldi. Terör örgütü Kürt kimliği gerekçesiyle kan akıttı, can aldı. Medya ve aydınlar da konuyu gündeme taşıdılar" dedi.

Böylece, gittikçe kimlik tartışması diye bir tür çıkmaza girildiğini savunan Çalık, "Bu böyle olunca ortadaki iddiaları aşan yani Kürt kimliği iddiasının da ötesinde Türk kimliği kavramı da tartışmaya konu oldu. Kimlik tek boyutlu değildir, katları olan bir kavramdır. Milli kimlik ise en üst ve en kavrayıcı katmandır. Türkiye'de Kürt meselesi yok" diye konuştu.

Konferansı Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, MHP İl Başkanı Orhan Mazman, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turan Tuğlu, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Fatih Vakur Kara ile çok sayıda kişi izledi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Milli Kimlik Tartışmaları' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement