Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 105 kişi hakkında idam kararı verilmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu sandığa verilen cezadır.

17.05.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 105 kişi hakkında idam kararı verilmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu sandığa verilen cezadır. Mursi ne yaptı? Halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçildi. Halkın oyuyla seçilenin bir suçu olur mu? Siyasiye cezayı yine sandıkta millet keser" dedi.

Gemerek ilçesinde seçim irtibat bürosunu ziyaret eden ve Karaağıl köyünde düzenlenen şenliğe katılan Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Mısır'daki idam kararları hakkındaki değerlendirmesini sorması üzerine Yılmaz, Mısır halkının Mursi'nin yanında olduğunu belirtti.

"Gidin Mısır halkına sorun. Hiç şüpheniz olmasın bugün özgür, adil bir seçim yapılsa yine Mısır halkı Mursi'nin yanındadır" değerlendirmesinde bulunan Yılmaz, toplumu kucaklamayan ülkelerin gelecek yüzyılda yönetebilme kabiliyetlerinin sıfır olacağını dile getirerek, "Mısır eğer ülkesinin birliğini, beraberliğini düşünüyorsa, Mısırlıların geleceğini düşünüyorsa, bu yanlıştan en kısa zamanda vazgeçmesi lazım. Ne kadar çok toplumu kucaklarsa Mısır halkı geleceğe güvenle bakar diye düşünüyorum" dedi.

İdam kararlarıyla ilgili yasal süreçler bulunduğunu dile getiren Yılmaz, "Daha bunun yasal süreçleri var, o süreçler tamamlanmadan (kararın) bozulacağını düşünüyorum, umuyorum. Böyle olmasının Mısır halkı için de en doğrusu olacağını düşünüyorum. Demokrasiden şaşmamak lazım, adaletten şaşmamak lazım ve halkın tercihlerine her zaman saygı göstermek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu sandığa verilen cezadır. Mursi ne yaptı? Halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçildi. Halkın oyuyla seçilenin bir suçu olur mu? Siyasiye cezayı yine sandıkta millet keser." diye konuştu.

Suriye helikopterinin düşürülmesi

Bir gazetecinin sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin, "Suriye helikopter olduğunu yalanladı, insansız hava aracı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili son durum nedir?" şeklindeki sorusuna da Yılmaz, "Sonuçta helikopter hava aracı değil mi? İnsansız hava aracı, hava aracı değil mi? Dolayısıyla sınırımızı ihlal ettiği kesin mi? Kesin" yanıtını verdi.

Sınır ihlali üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerinin müdahalesi olduğunu ve helikopterin müdahale neticesinde düştüğünü belirten Yılmaz, "Biz sınırlarımızı ve hava sahamızı korumaya muktediriz. Dolayısıyla hiç kimsenin burayı yol geçen hanı gibi kullanmasına göz yummayız. Kararlılığımızın ifadesini her an her yerde gösteririz. Dün de gösterdik. Hatay'da gösterdik, başka yerde de gösteririz. Aziz milletimiz müsterih olsun" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilçedeki temaslarının ardından Kayseri'ye hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement