Minik Kulüpler Türkiye Badminton Şampiyonası Taşköprü'de Başladı - Son Dakika
Yerel

Minik Kulüpler Türkiye Badminton Şampiyonası Taşköprü'de Başladı

Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen Minik Kulüpler Türkiye Badminton Şampiyonası, Taşköprü ilçesinde başladı.23-25 Eylül tarihlerinde sürecek olan şampiyonanın açılış töreni Taşköprü Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

23.09.2011 16:40

Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen Minik Kulüpler Türkiye Badminton Şampiyonası, Taşköprü ilçesinde başladı.

23-25 Eylül tarihlerinde sürecek olan şampiyonanın açılış töreni Taşköprü Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Tören Kastamonu Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Taşköprü Kaymakam Vekili Taner Bolat, Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Tayfur Mumcu, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Korkmaz, Taşköprülü daire amirleri ve çok sayıda vatandaş ile Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sporcular katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, badminton sporunu 81 ilde tanıtmaya ve yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ve göreve geldiklerinde 3 bin tane olan lisanslı sporcu sayısını 33 bine çıkardıklarını kaydetti.

Badminton Federasyonu olarak 60 federasyon arasında madalya sayısı bakımından son 3 yılda ilk 5 federasyon arasında olduklarını belirten Özmekik, sponsor imzalanmasında ise en fazla sponsorluk anlaşması yapan 3 federasyon olduklarını, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Cezaevleri Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa olarak özellikle doğuda taş atan çocuklara badminton eğitimi verdiklerini söyledi.

Daha sonra Kastamonu Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin ve Taşköprü Kaymakam Vekili Taner Bolat Taşköprülü öğrencilere badminton sporunu sevdirmek amacıyla bir çift raket ve badminton topu hediye ettiler.

Şampiyona karşılaşması başlamadan önce Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ile Taşköprü Kaymakam Vekili Taner Bolat temsili bir badminton karşılaşması yaptılar.

Törenin ardından 3 gün sürecek olan Minik Kulüpler Türkiye Badminton Şampiyonası'nın karşılaşmaları start aldı.

Şampiyonaya 16 ilden 23 kulüp ve 250 sporcu katıldı. Şampiyonanın müsabakalarının ise Taşköprü Kapalı Spor Salonu ve Mustafa Sıtkı Erkek Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda oynanacağı öğrenildi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minik Kulüpler Türkiye Badminton Şampiyonası Taşköprü'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement