Mısır'da 529 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 529 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Filiz "İdam kararlarının kaldırılmasını ve tüm siyasilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz." dedi.

16.04.2014 13:47  Güncelleme: 09:13

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Başkanı Necip Filiz, idam kararlarının kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını talep etti.

Filiz, Mısır'da 528 kişi hakkında idam kararı verilmesine ilişkin Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Mısır'da yaşanan gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini belirten Filiz, yönetimi antidemokratik yollarla elde eden mevcut iktidarın, mevcudiyetinin karşısında bir engel olarak gördüğü 528 kişinin anlaşılmaz bir şekilde idamla susturulmak istediğini söyledi.

İdam sürecini antidemokratik ve gayri meşru darbeci zihniyetin bir yansıması olarak gördüklerini dile getiren Filiz, şunları şöyledi:

"Darbeci yönetimin aldığı idam kararlarını kınıyoruz. Binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Mısır ve halkının bir an önce demokratik ve evrensel hukuk eşliğinde yeni bir Mısır'ı hayata geçirmelerini temenni ediyoruz. Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribata neden olacak bu idam kararlarının kaldırılmasını ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 529 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement