Mısır'da Tutuklu Bulunan Türk Öğrenci Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Tutuklu Bulunan Türk Öğrenci Serbest Bırakıldı

Mısır\'da Tutuklu Bulunan Türk Öğrenci Serbest Bırakıldı

Mısır'da, 'Ezher Şeyhliği binasına zarar verme' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat eden Ezher Üniversitesi öğrencisi Gürbüz ailesine kavuştu.

27.05.2014 02:19  Güncelleme: 11:54

Mısır'da, "Ezher Şeyhliği binasına zarar verme" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat eden Ezher Üniversitesi öğrencisi Emre Gürbüz,  Kayseri'de ailesince karşılandı.

İstanbul'dan havayoluyla Kayseri Havalimanı'na gelen Emre Gürbüz'ü (19), babası Ali Gürbüz, annesi Safiye Gürbüz, kardeşleri ve diğer yakınları sevinçle karşıladı. Karşılama sırasında Emre Gürbüz ve yakınlarının gözyaşları görüldü.

Burada gazetecilere açıklama yapan Gürbüz, cezaevinde kaldığı 186 gün boyunca sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, "Yaklaşık 6 ay sonra aileme kavuştum, çok güzel bir duygu. 6,5 aydır ailemle bile konuşamıyordum o derece sıkı bir yönetim vardı. Hiçbir sıkıntı olmadan geldim. Aileme, arkadaşlarıma ve Mısır'daki Türk Konsolosluğu'ndakilere çok teşekkür ediyorum. Buraya kadar geldim. Ailemin hepsini görünce çok mutlu oldum. Mısır'da bir arkadaş daha var. İnşaallah, o da kısa zamanda çıkar" dedi.

Gürbüz, bir gazetecinin "Bir daha Mısır'a gitmeyi düşünüyor musun?" sorusuna, "Şimdilik düşünmüyorum. Bir sıkıntım yok, beraat aldım, ama 4-5 yıl oraya gitmeyi düşünmüyorum" cevabını verdi.

Baba Ali Gürbüz ise, oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Anlatılmaz yaşanır. Çok duygulandık." dedi.

Anne Safiye Gürbüz de oğlunu uzun bir aranın ardından gördüklerini belirterek, "Çok iyi bir duygu, çok mutluyum. Altı ay sonra çocuğuma kavuştum. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın." diye konuştu.

Emre Gürbüz ve ailesi daha sonra karayoluyla memleketleri Niğde'ye hareket etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Tutuklu Bulunan Türk Öğrenci Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement