MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in Açıklaması

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, kalp rahatsızlığı bulunan hastalara kliniklerinde 7 gün 24 saat müdahale edildiğini belirtti.

07.03.2012 15:00  Güncelleme: 15:20

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, kalp rahatsızlığı bulunan hastalara kliniklerinde 7 gün 24 saat müdahale edildiğini belirtti.

Prof. Dr. Güder, Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, MKÜ Tıp Fakültesi bünyesindeki Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji kliniğindeki çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

MKÜ olarak 2011 yılı içerisinde sağlık alanında yaklaşık 10 milyon liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Güder, genç ve dinamik hekimlerin yetişmesi ve modernizasyon ile sağlık hizmetlerinde çok önemli bir noktaya geldiklerini söyledi.

Güder, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verildiğini, alanında uzman doktorların yanı sıra son teknoloji sistemlerin de kullanılmasıyla bölgede sağlık hizmeti konusunda çok önemli bir noktaya geldiklerini bildirerek, hastanede sadece kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin değil tüm hastaların tedavi edildiğini kaydetti.

"Kalp rahatsızlığı yaşayan hastalara, kliniğimizde 7 gün 24 saat müdahale edebiliyoruz" diyen Güder, en önemli amaçlarının uluslararası standartlarda sağlık hizmeti vermek olduğunu ifade etti.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Duru'nun da konuşmasının ardından kardiyoloji ünitesiyle ilgili sunum yapan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Burak Akçay ise 24 saat açık olan kardiyoloji kliniğinde kalp krizi geçiren hastaların damarlarının stentle açılma işleminin yapıldığını, bu tedavinin, kalp krizi geçiren hastalar için dünya standartlarında en mükemmel tedavi şekli olduğunu dile getirdi.

Stent uygulamasının, beyin kanamasına yol açma riskinin düşük olduğunu anlatan Akçay, kliniğin, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Stent for life" projesinin Hatay'da yürütücüsü konumunda olduğunu söyledi.

Akçay, klinikte, kalp krizi geçiren hastaların dünya standartlarındaki tedaviye ulaşabilmesi konusunda öğretim üyeleri tarafından titiz bir çalışma yürütüldüğünü bildirerek, "Hastaların tedaviye ulaşma süreleri bizim açımızdan çok önemli. Çünkü kalp krizi geçiren bir hastaya en fazla 2 saat içinde müdahale edilmesi gerekiyor. Hasta, kliniğe ne kadar geç ulaşırsa tedaviden fayda görme şansı o kadar azalır ve kalp kaslarında geri dönüşü olmayan hasara neden olur" dedi.

Akçay, çarpıntı ve bayılma şikayetleri olan hastalarda ritm bozukluğu tespiti konusunda "Elektro Fizyoloji Sistemi" işleminin de yapıldığı klinikte, bu işlemin özel eğitimli öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nihat Şen ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kurt tarafından yapıldığını belirtti.

Çarpıntı, ritm bozukluğu ya da bayılma şikayeti olan hastalara tanılarının konulması ve buna yönelik tedavilerin uygulanması konusunda şimdiye kadar 100 dolayında hastanın başarılı şekilde tedavi edildiğine dikkati çeken Akçay, felç ve ölümlere neden olan ritm bozukluğu tedavi işleminin sadece Türkiye'de değil dünyada bile sayılı merkezlerde yapılabildiğinin altını çizdi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'in Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement