Ankara polisi, birçok asayiş olayının aydınlatılmasında MOBESE kameralarından yararlanıyor. Kameralara yansıyan bazı olaylar, polisin özverili çalışmasını gözler önüne seriyor.
MOBESE Merkezinde görevli polisler, Dikmen Caddesi'nde hırsızlık zanlısının bulunduğu ticari taksiyi kameralardan fark ederek, telsizle sahadaki arkadaşlarına durumu bildirdi.
Güvenlik Güçleri, Dikmen Caddesi Çetin Emeç kavşağından Kızılay'a doğru hareket eden aracı Atatürk Bulvarı'nda durdurdu.
Aracın durmasını fırsat bilen zanlı, inip Sakarya Caddesi'ne doğru kaçtı. Güvenlik güçleri, yaptıkları incelemede araçta çalıntı inşaat malzemeleri ve elektrikli aletler olduğunu tespit etti.
Bu sırada MOBESE kameralarından zanlıyı takip eden polisler, zanlının Sakarya Caddesi'ndeki bir inşaat alanına saklandığını belirledi.
MOBESE görevlilerinin uyarısı üzerine söz konusu inşaat alanına giren polisler, zanlıyı gözaltına aldı.
-Hırsızların önünü kestiler-
Etimesgut'ta ise bir araçla kaçan hırsızlık zanlılarını kovalayan polis, gece 02.00'da İstasyon Caddesi ile 14. Cadde Kavşağı'nı kapattı.Polisler, karlı yolda hızla üzerlerine gelen aracı, önüne geçerek durdurdu.
Önce direksiyonda bulunan zanlıyı etkisiz hale getiren polisler, daha sonra araçtaki diğer kişiyi indirdi ve yere yatırdı.Kelepçe takılan zanlılar, daha sonra ifade işlemleri için emniyete götürüldü.
-Cep telefonunu aracın üstünde unuttu-
155 Polis İmdat Hattını arayan bir kişi, Ziya Gökalp Caddesinde park halindeki bir otomobilin bagaj kaputu üstünde cep telefonuna benzer şüpheli bir cisim gördüğünü söyledi.MOBESE merkezinde görevli polisler, ihbar üzerine kameralardan söz konusu aracı tespit etti.
İlgili birimlere bilgi veren polisler, bu sırada aracın sahibinin ailesiyle birlikte otomobile bindiğini gördü.
Pol-Net sisteminden araç sahibinin diğer telefonuna ulaşan güvenlik güçleri, sürücüye aracının bagaj kaputunda şüpheli bir cisim olduğunu haber verdi. Polisler, sürücüden aracı sağa çekmesini ve içeride bulunanların otomobili terk etmesini istedi.Polislere inanmayan ve kendisine şaka yapıldığını düşünen sürücü, bir süre ilerledikten sonra aracı durdurdu.
Bagaj kapağını kontrol eden sürücü, söz konusu cismin kendisine ait diğer cep telefonu olduğunu fark etti.Kısa süre çevredeki MOBESE kameralarına bakan sürücü, daha sonra buradan uzaklaştı.
- ANKARA
Son Dakika › Yerel › Mobese Kameralarına Yansıyan Asayiş Olayları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.