Motosikletiyle Ambulans Görevi Gördü - Son Dakika
Yerel

Motosikletiyle Ambulans Görevi Gördü

Motosikletiyle Ambulans Görevi Gördü

Ambulansın giremediği Sur'a Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu motosikletiyle girerek, hastayı güvenli bölgeye taşıdı.

05.03.2016 12:50

Diyarbakır'ın Sur ilçesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Remziye Sulak isimli hasta fenalaşınca güvenlik nedeniyle ambulansın giremediği Sur'a Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu motosikletiyle girerek, hastayı güvenli bölgeye taşıdı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde süren ve 3 ayı aşkın bir süredir devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sonucu mağdur olan birçok aileye yardımcı olan hayırsever Yılmaz Acu bu kez ihtiyaç sahiplerine erzak taşıdığı motoruyla Surlu bir hastayı hastane aciline yetiştirdi. Gece yarısı kendisine gelen bir telefonla çatışmaların sürdüğü ve ambulansların güvenlik nedeniyle giremediği Sur'a giden Acu acil durumda olan hastayı motosikletine bindirerek Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi acil servisine getirdi.

Beyaz bayrakla taşıdı

Beyaz bayrakla Sur'a girerek hastayı aldıktan sonra yine beyaz bayrakla Sur'dan çıkan Dermanbaba Lakaplı hayırsever Yılmaz Acu, "Ne yazık ki sahibi olmayan ölüme terk ediliyor" dedi. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Acu, " İstanbul'dan yaşayan bir arkadaşım saat gece 11.45'te beni arayarak 65 yaşında ablası olan hasta bir yaşlı ninemiz için yardım istedi. Ve kendisinin çok hasta olduğunu Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi Çeşme Sokakta ikamet ettiğini ve yanında kimsenin olmadığını söyledi. Ayrıca hastanın diyabet ve tansiyon hastası ve bunun dışında birçok hastalığının olduğunu belirtti. Bende Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Gedik beyi konuyla alakalı rahatsız ettim. 'Hastaneye getirmeye çalışın biz ne gerekiyorsa yaparız' dedi. 112 ve 155'i aradım ve orada olacaklarını söylediler, bende büromdan motosikletim ile Urfa Kapı'da bulunan polis noktasına gidip nöbetçi polislerle görüştüm ve sağ olsunlar benimle ilgilendiler ancak 20 dakika beklediğimiz halde hasta hakkında bilgi alamadık. Polisler hareketli bir gün olduğunu ve ambulans ile gidecek bir ekip olmadığını beyan ederken, 112 ambulans şoförü ve hemşirelerde biz güvenlik olmadığı için Sur içerisine giremeyiz diyerek 112 komuta merkezini aradılar oradan da olumlu cevap alınmayınca iş başa düştü. Kendi motorumla zifiri karanlıkta polislerden izin alarak yaklaşık bir kilometre gidip hasta ninemizin oturduğu bir odalı eve vardım ve hastanın durumunun iyi olmadığını gördüm o sırada kardeşinin de gelmiş olduğunu gördüm. Daha sonra ninemizi motora bindirdim bende elime beyaz bayrak alarak Urfa Kapı'daki polis noktasına getirdim. Orada hazır bekleyen ambulansa bindirerek Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi aciline getirdim. Orada tedavisini yaptılar yapılan tetkik sonucu hastada Tansiyon, diyabet ve safra kesesinde taş tespit edilerek hastanın dahiliye servisine yatışı yapıldı. Ninemiz şuan emin ellerde" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Motosikletiyle Ambulans Görevi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement