Müftü Mustafa Üskülüplü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Müftü Mustafa Üskülüplü Açıklaması

Müftü Mustafa Üskülüplü Açıklaması

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" sloganıyla engellileri camilerle buluşturmayı planladıklarını söyledi.

03.10.2012 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" sloganıyla engellileri camilerle buluşturmayı planladıklarını söyledi.

Üskülüplü, yaptığı açıklamada, insanların, bedensel, görme, işitme, konuşma, zihinsel ya da ortopedik engelinin bulunabileceğini ancak gönül dünyasında engelin olmamasının önem taşıdığını ifade etti.

Etkinlikle ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanılğı tarafından hazırlanan ve il ve ilçe müftülüklerine gönderilen afişlerin kentin işlek cadde ve sokaklarında işyerlerine asıldığını dile getiren Üskülüplü, "Bizler, 'konuşma engelli bir insanın kendisini ifade etmesi için yardımcı olmanız sadakadır.' buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Ancak günümüzde, zaman zaman ortaya çıkan 'Sen ne suç işledin ki Allah size engelli bir çocuk verdi?' anlayışı İslam'ın tamamen reddettiği bir cahiliye alışkanlığıdır. Allah'ın, bizi imtihan etmek için bize verdiği herhangi bir engeli Allah'ın cezası gibi göstermenin, İslam ile bağdaşır hiçbir tarafı yoktur" diye konuştu.

Müftü Üskülüplü, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmakla ilgili toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak gerektiğine dikkat çekerek, il ve ilçesinin en işlek yerlerinde bulunan camilerin engelli vatandaşlara göre yeniden dizayn edilmeye başlandığını vurguladı.

Übkülüplü, halen Bölge Kur'an Kursu'nda engellilere yönelik Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi verildiğini belirtti.

(EFE)

03.10.2012 13: 00: 02

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftü Mustafa Üskülüplü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement