Muğla'da Emniyet Binası Yatırım Programına Alındı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Emniyet Binası Yatırım Programına Alındı

Muğla\'da Emniyet Binası Yatırım Programına Alındı

Muğlanın'nın Fethiye ilçesinde 10 yıldır sürüncemede kalan yeni emniyet binası Emniyet Genel Müdürlüğü yatırım programına alındı.

16.11.2012 09:45  Güncelleme: 10:31

Foto: Kazıdan fotolar

===

Emniyet binası nihayet

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 10 yıldır sürüncemede kalan yeni emniyet binası Emniyet Genel Müdürlüğü yatırım programına alındı. 300 personelle 120 bin nüfusa hizmet veren Fethiye Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası 2013 yılı yatırım programına alındı. Önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak olan binanın 2 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

4 milyon TL maliyetli olacak yeni binanın Patlangıç Mahallesi Bölge Trafik Denetleme Amirliğinin yanında bulunan 6 bin 549 metrekarelik alana yapılacak. 3 bin 12 metrekare inşaat alanına sahip olacak yeni emniyet binasının 3 katlı olacağı kaydedildi. Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Taşkıran, yeni emniyet binasının, büroları, helikopter pisti, sosyal tesisleri ve nezarethanesi ile geniş kapsamlı olacağını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2013 yılı yatırım programına alınan yeni binanın önümüzdeki yıl ihaleye çıkacağını aktaran Taşkıran, "Sonunda Fethiye Emniyet Müdürlüğü için sevindirici haber geldi. Genel müdürlüğümüz yeni binanın yapımı için gerekli projeyi onaylayarak 2013 yılı yatırım programına aldı. Yeni binanın yapılması ile mevcut kullandığımız bina ek bina haline getirilecek. Bu sayede hem vatandaşlarımızın emniyet hizmetlerine daha kolay ve rahat ulaşması sağlanacak hem de emniyet teşkilatı rahat bir çalışma ortamına ulaşacak" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Projenin fotoğrafları

===

İçme suyu şebekesine neşter

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde içme suyu şebekesi tamamen yenilenecek. Demre Belediyesi, içme suyu şebekesinin yenilenmesi için ihaleye çıktı. İller Bankası tarafından yapılan ihaleyi, İLBA-İNSEL firması aldı. 8 firmanın teklif verdiği ihaleyi, 8.5 milyon liralık teklif veren İLBA-İNSEL firması kazandı. İhalenin kesinleşmesinin arından İLBA- İNSEL A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İnce, Demre'ye gelerek yapılacak çalışmalar hakkında Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve İmar Müdürü Faruk Akbudak'a bilgi verdi.

Belediye Başkanı Süleyman Topçu tarafından firmaya yer teslimi yapıldı. Belediye Başkanı Süleyman Topçu yaptığı açıklamada, çalışmaların 2 yıl süreceğini söyledi. Demre'nin tüm içme suyu şebekesi yenileneceğini kaydeden Başkan Topçu, "Demre'nin içme suyu, Demre Çayı yatağındaki 3 kuyudan, yeni yapılacak dört ayrı depoya pompalanacak. Artık boru patlaması, su kesintisi yaşanmayacak. Demre daha sağlıklı bir içme suyuna kavuşacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Başkan Topçu ve yüklenici firma sahibi

===

Engeller eğitimle aşılacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, fuar alanında 10 bin metrekarelik alan üzerine 'Engelsiz Yaşam Merkezi' inşa edileceğini açıkladı. Afyonkarahisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Çizmeci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ülke genelinde oluşturduğu politikaları il kapsamında uyguladıklarını belirtti.

Afyonkarahisar'a Engelsiz Yaşam Merkezi kuracaklarını belirten Çizmeci, "Engelsiz Yaşam Merkezi'nin şu anda proje aşamasındayız. 60 kapasiteli olacak. Bedensel, zihinsel engelli, ruhsal engelli olan çocuklarımızın hem eğitildiği, hem yaşam yerlerinin olduğu bir yer olacak. Engelli çocuklarımız orada 24 saat kalabilecek. Hidroterapi ve fizik tedavi yaptıracakları eğitim alanları olacak" dedi.

Denizli'de benzer projeyi incelediğini anlatan Çizmeci, "Orada havuz var, jakuzi var, değişik eğitim alanları var. Çocukları topluma kazandırmak için profesyonel eğitimciler olacak. Orada belli bir sürede eğitim aldıktan sonra belki kamuda istihdam da edilebilecekler. 20 bin metrekarelik alanın 10 bini bu projeye, 10 bini ise huzurevine ayrılacak. Engelsiz Yaşam Merkezi'nin 2012 için 470 bin liralık bir bütçesi var. İnşaat başlayınca bu bütçe artabilir" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Osman Çizmeci

===

Salda turistleri büyüledi

AVRUPA Birliği 'Comenius' projesi kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Burdur'a gelen öğretmen ve öğrenciler, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Yeşilova Merkez Ortaokulu'nun yürüttüğü 'Comenius' projesi kapsamında Polonya, İspanya, Portekiz ve Romanya'dan gelen 19 öğretmen ve öğrenci, proje toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Okul Müdürü Engin Tenşi, projenin ilk ayağının kendi okullarında yapılıyor olmasından memnuniyet duyduklarını anlattı.

Toplantının ardından konuk öğretmen ve öğrencileri, Yeşilova Kaymakamı Mustafa Altınpınar'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından öğretmen ve öğrenciler, Kaymakam Altınpınar'ın önderliğinde ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Salda Gölü ve Salda Kayak Merkezi'ni gezen konuk öğretmen ve öğrenciler, doğaya hayran kaldı. Proje koordinatörlüğünü üstlenen Polonya temsilcisi Anna Franke, Kaymakam Altınpınar ve okul müdürü Engin Tenşi'ye teşekkür etti.

Salda Gölü ve kayak merkezine hayran kaldıklarını anlatan Franke, gelecek yıllarda daha geniş katılımlı ve uzun süreli bir gezi düzenleyeceklerini vurguladı. Ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Altınpınar ise ilçenin kültürel varlıklarını öne çıkaran hem yurt içi hem de yurt dışı projelerde emeği geçen okul müdürü Engin Tenşi'ye teşekkür etti.

YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Geziden fotolar

Organ bağışçı sayısı artmalı

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin işbirliği ile "Organ Bağışından Ne Anlıyorsunuz" konulu resim yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda Osman Atilla Ortaoğlu'ndan Sema Aslan birinci, Dumlupınar Ortaokulu'ndan Güneş Kızılaslan ikinci, yine Osman Atilla Ortaokulu'ndan Seda Aslan üçüncü oldu.

Devlet Hastanesi'nde yapılan ödül töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar'da yeterli sayıda organ bağışçısı bulunmadığını söyledi. Afyonkarahisar'da 2004 kişinin organ bağışında bulunduğunu kaydeden Yemenici, "Bu rakam geçen yıl 1800'ler civarındaydı. Afyon'un nüfusunun 700 binlerde olduğuna bakılırsa 2 bin bağış çok düşük. Bu etkinlikleri düzenlememizin amacı bu farkındalığı oluşturmak ve bunu yaygınlaştırmak" dedi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu ise ödül töreninden önce organlarını bağışladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uslu, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'. Şeyh Edebali'nin Osmanlı Devleti kurucusu Osman Bey'e söylediği sözü hepimiz biliriz. Bağışlayacağımız organlarla birden fazla insanın hayatını devam ettirmesine hayata tutunmasına katkıda bulunacağız. Ben de be nedenle organ bağışında bulundum. Bütün vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ödül töreni

===

Belediyeden büyük tasarruf

ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Günaydın, kendisinden önceki dönemde özelleştirilen araç bakım, ikmal ve onarım bölümünü yeniden belediye bünyesine katarak, 757 bin TL tasarruf sağladığını açıkladı. 2009 yılında görevi teslim aldığında araç bakım, onarım alanının araç mezarlığı görüntüsünde olduğunu anlatan Başkan Günaydın, daha önce hiçbir aracın doğru dürüst bakım ve tamirden geçmediğini söyledi.

Belediyeye ait 1 milyon değerinde araç bakım gerecinin bulunduğunu anlatan Başkan Günaydın, "Özelleştirme adı altında bunlar bir firmaya satılmış. Araçlara doğru dürüst bakım yapılmadığı gibi giderler artmıştı. Bu nedenle bakım ikmal birimini yeniden belediye bünyesine aldık. İhaleyi yüklenici firmayla karşılıklı iptal ettik. Bu birimde çalışan 37 teknik personel tekrar görevine başladı" dedi.

Bu tesiste motor, kaporta, boya, döşeme, lastik tamiri, yağlama, torna işleri ve kaynak işleri, otobüs durakları bakımı ve onarımı yapılabildiğini belirten Başkan Günaydın, "Bakım İkmal Birimi kendi görevi dışında belediyemiz birimlerinden gelen talepler doğrultusunda demir doğrama, ilan, afiş panoları, köprüler, otobüs durağı gibi imalatlarda yapmakta. Yapılan incelemede bu birimin belediye bünyesine alınmasıyla birlikte Temmuz 2009'dan Eylül 2012 ayına kadar 757 bin 540 TL tasarruf sağlandı" dedi.

2009'dan Eylül 2012'e kadar 14 bin arızanın giderildiğini anlatan Başkan Günaydın, tasarruf sağlanması için akaryakıt istasyonu da kurduklarını belirterek sadece bu uygulamayla 40 bin TL kazandıklarını anlattı. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 213 adet hizmet aracı ve iş makinesi bulunduğuna değinen Başkan Günaydın, "Akaryakıtı ihale usulü ile satın alarak tasarruf ediyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Bakım ikmal birimini, Başkan Günaydın

===

Toplu sözleşmede mutlu son

FİNİKE'de Turunçova Belediyesi ve Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Sosyal denge sözleşmesine, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur ve Antalya Şube Başkanı Durali Akça, Finike Şube Başkanı Özgür Durmaz ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Selim Kadıoğlu katıldı.

Turunçova Belediyesi'nde çalışan 17 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur ve BEM-BİR-SEN Antalya Şube Başkanı Durali Akça tarafından imzalandı. Sosyal Denge Sözleşmesi gereği, tüm memur ve sözleşmeli personele birinci yılda her ay 250 TL, ikinci yılda her ay 350 TL ve Kurban Bayramı'nda ise 700 TL ikramiye verilecek.

Belediye Başkanı Mehmet Salur, "Yapılan sözleşmeyle belediye hizmetlerinde kalite artar ve daha güzel hizmetler sağlarız" dedi. Atılan imzaların ardından memurlara önemli kazanımlar sağladıklarını anlatan Şube Başkanı Akça ise "Personelimiz daha çok çalışarak atılan bu imzanın karşılığını belediyeye sağlarlar. Katkılarından dolayı Başkan Salur'a teşekkür ediyorum" dedi

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur ve Antalya Şube Başkanı Durali Akça

===

Protokol esnafı dinledi

KEÇİBORLU Kaymakamı Vedat Yılmaz, Jandarma Komutanı Üsteğmen Nur Demir, Belediye Başkanı Turgut Soykan, Emniyet Amiri Yusuf Kaplanoğlu belediye meclis salonunda esnafın sorunlarını dinledi. Keçiborlu Esnaf Odası Başkanı Nazif Koç ve beraberindeki çarşı esnafı, ilçe yöneticilerine talep ve sorunlarını iletti.

Esnafın yoğun olarak bulunduğu Atatürk Caddesi'nin dar olması nedeniyle mevcut trafiği kaldıramadığı gerekçesiyle burada tek yön uygulaması başlatılması gündeme getirildi. İlçede hırsızlık olaylarının artması nedeniyle MOBESE kurulmasını talep eden esnaf, bu yönde çalışma yapılmasını istedi. Belediye Başkanı Turgut Soykan ise ilçede su şebekesinin yenileneceğini ve ortaya çıkacak sorunların doğrudan belediye başkanlığına bildirilmesini istedi.

Remzi YALÇINKAYA/KEÇİBORLU,(DHA)

Foto: Protokolden

===

Karayolları ağaçlandırıyor

ANTALYA Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmalarını Antalya-Burdur Karayolu'nda çift yönlü olarak sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Afyonkarahisar'a kadar yöresel ağaç ve iklimsel özelliklerine göre çınar, çam, fıstık çam, sedir ve değişik türlerde ağaç fidanı dikildi. Çalışmalar, Antalya - Alanya, Antalya -Fethiye ve Antalya - Denizli karayollarında da sürüyor.

Antalya Burdur Karayolu güzergahına yaklaşık 70 bin ağaç fidanın dikilmesi bekleniyor. Yetkililer ağaçlandırma çalışmasının yol güzergahları boyunca karayolları yapım ve onarım çalışmalarının yapıldığı yerlerde yapılmadığını söyledi. Bu bölgelerdeki çalışmaların tamamlanmasından sonra buralara da ağaç dikim çalışmalara başlanılacağını kaydetti.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Çalışmalar

===

Hastanede yeni yapılanma

SAĞLIK Bakanlığı'nın yeni yapılandırması kapsamında Afyonkarahisar Çay Devlet Hastanesi başhekimliğine Sandıklı Devlet Hastanesi'nde görev yapan dahiliye uzmanı Dr. Mesut Şan atandı. Mevcut Başhekim Op.Dr. Ahmet İlker Keskin ise hastanede genel cerrah olarak görev yapacak. Çay Devlet Hastanesi Müdürü Tuncay Tuna'nın yerine de Kadir Oruç, başhemşire Elif Çoban'ın yerine ise Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü olarak değiştirilen makamda hemşire Gönül Cansu atandı. Başhekim Uzm.Dr.Mesut Şan, "Hastanede doğum ve çocuk doktoruna ihtiyaç var. En kısa sürede bu eksikleri tamamlayacağız" dedi.

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)

Foto: Dr.Mesut Şan, Hastane Müdürü Kadir Oruç, ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gönül Cansu

===

Kanala düşen genç kurtarıldı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde bakım gördüğü özel rehabilitasyon merkezinden kaçtıktan sonra kanala düşen 14 yaşındaki Berat Önal, boğulmak üzereyken yoldan geçen bir vatandaşın müdahalesi sonrası 112 Acil Servis ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay, Fethiye'nin Patlangıç Mahallesi 256 Sokak üzerinden körfeze akan DSİ Kanalı'nda meydana geldi. Özel Nursel Özdemir Eğitim Okulu'nda rehabilite edilen zihinsel engelli Berat Önal, hava almak için bahçeye çıktığı sırada hızla okuldan uzaklaştı.

Merkezden dışarı çıkan Önal, DSİ Kanalı'na düştü. Yaklaşık 200 metre suda sürüklenen Berat Önal, kanal kıyısındaki kaldırımda yürüyen bir vatandaş tarafından fark edildi. Sudan çıkarılan Önal için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Boğulma tehlikesi geçiren ve çok üşüdüğü gözlenen Berat Önal, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Berat Önal'ın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Berat Önal ve düştüğü kanaldan foto.

===

Sobadan düşen köz evi yaktı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Çay Mahallesi'nde sobadan çıktığı belirlenen yangın maddi hasara yol açtı. Yangın Ramazan Bacak'a ait iki katlı evde çıktı. Evin salonunda kurulan sobadan düşen köz nedeniyle halılar tutuştu. Evde kimsenin bulunmadığı sırada çıkan yangına, binadan dumanların yükseldiğini fark eden çevredekilerin haber vermesiyle itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yoğun duman nedeniyle itfaiye ekipleri içeri girmekte güçlük çekti. Vantilatörler yardımıyla dumanı boşaltan itfaiye, dumanın çıktığı noktalara tekrar su sıkarak yangına müdahale etti. Yangının diğer binalara sirayet etmesini önleyen ekipler, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından tamamen söndürdü. Yangında can kaybı yaşanmazken, ahşap evde büyük hasar meydana geldi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Yangın çıkan evde söndürme çalışmalarından fotolar.

===

Yağ varili patladı işçi yaralandı

ALANYA Sanayi Sitesinde yağ varilinin patlaması sonucu 37 yaşındaki Abdullah Cesur yaralandı. Olay, önceki gün saat 14.00 sıralarında Alanya Sanayi Sitesi'nde bir otomobil tamir atölyesinde meydana geldi. Yağ varilinin patlaması sonucu yaralanan atölye işçisi Abdullah Cesur'un vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluştu. Ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülen Cesur'un tedavisi sürerken hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Abdullah Cesur - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Muğla'da Emniyet Binası Yatırım Programına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement