Muğla Üniversitesi'nin Kuruluşunun 20. Yılı Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Muğla Üniversitesi'nin Kuruluşunun 20. Yılı Etkinlikleri

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar, öğretim üyelerinin ücretlerinin yetersiz olduğunu savunarak, "Öğretim üyeleri, ücretleri yetersiz olduğu için haftada 40 saat derse giriyor."

09.04.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, öğretim üyelerinin ücretlerinin yetersiz olduğunu savunarak, "Öğretim üyeleri, ücretleri yetersiz olduğu için haftada 40 saat derse giriyor. Haftada 40 saat derse giren birisinin bilimle uğraşması beklenemez" dedi.

Muğla Üniversitesi'nin kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde "Fotoğraflarla Muğla Üniversitesi" sergisi açıldı. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Anabilim Dalı öğrencilerinden oluşan orkestra konser verdi, halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğretim üyelerinin ücretlerinin düşük olduğunu savundu. Ülkede bilimin gelişmesi için öğretim üyelerinin ücretlerinde süratle iyileştirme yapılması gerektiğini belirten Harmandar, "Öğretim üyeleri, ücretleri yetersiz olduğu için haftada 40 saat derse giriyor. Haftada 40 saat derse giren birisinin bilimle uğraşması beklenemez. Öğretim üyelerinin de aileleri ve çocukları var. Onlara bakmak zorundalar" diye konuştu.

Harmandar, bir ülkenin kalkınmasında üniversitelerin en önemli kuruluşlar olduğuna işaret etti. Üniversiteler gelişince ülkelerin de gelişeceğini vurgulayan Prof. Dr. Harmandar, "Bizim üniversitemizde eğitim için gerekli binalar yetersiz ve bütçemizin acilen artırılması gerekli" dedi.

- Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman-

Açılış töreninin ardından düzenlenen panelde konuşan Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, Muğla Üniversitesi'nde erkek ve kız öğrenci sayısının birbirine yakın olduğunu öğrendiğini anlattı. Bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aytaman, "Eşitlik olmazsa ne demokrasi ne adil bir sosyal paylaşım ne de ekonomik bir gelişme olabilir" dedi.

Aytaman, 1991 yılının kendisi açısından özel bir yıl olduğunu da belirtti.

"1991 yılında ilk kez bir kadın vali ataması yapıldı ve o şeref de bana bahşedildi" diyen Aytaman, "Ben bu onuru Muğlalılarla yaşadım. Buraya geldiğim günden itibaren hep bir genç kız heyecanıyla işlere sarıldım. Bu dünyaya veda edinceye kadar da yaptığım işlerde bu heyecanı yaşayacağım" diye konuştu.

Kuruluş yıl dönümü etkinliğine Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel, Özden Ali Boğa, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve daire amirleri de katıldı.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla Üniversitesi'nin Kuruluşunun 20. Yılı Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement