Muhtarlar Genel Sağlık Sigortası Hakkında Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Muhtarlar Genel Sağlık Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

Sorgun'da mahalle ve köy muhtarları, Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgilendirildi.

02.01.2012 16:05

Sorgun'da mahalle ve köy muhtarları, Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgilendirildi.

Sorgun ASO ve Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mustafa Sülbü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Emin Güler ve muhtarlar katıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, Genel Sağlık Sigortası'nın 32006 yılından beri yürürlükte olmasına rağmen tam olarak 2012 yılında uygulanacağını belirtti.

Kılıç, buna bağlı olarak, Yeşil Kart Kanunu'nun da yine bu yıl yürürlükten kaldırılacağına işaret ederek muhtarlardan konuya büyük hassasiyet göstermelerini istedi.

Sorgun Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mustafa Sülbü de, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili yaptığı açıklamada, Genel Sağlık Sigortalılığının tespitinde esas alınacak gelir tespit testlerine ilişkin usul ve esasların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından belirleneceğini ve gelir testlerinin de sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla uygulanacağını söyledi.

Sülbü, "Ailelerin gelirleri SOYBİS ve sosyal incelemeler yoluyla saptandıktan sonra gelirlerinin aylık ortalaması tespit edilip ailedeki birey sayısına bölünecek, böylece kişi başına düşen ortalama gelir saptanacak. Bu durumda geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan ailelerin primleri devlet tarafından ödenecek. Brüt asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında olan vatandaşlarımızın kendileri 35.46 lira, brüt asgari ücret ve iki katı olanlar 106.38, brüt asgari ücretin iki katından fazla olan şahıslar da 212.76 lira ödeyecek" dedi.

- YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muhtarlar Genel Sağlık Sigortası Hakkında Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement