Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi Uzatıldı - Son Dakika
Yerel

Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi Uzatıldı

Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi Uzatıldı

İslam Kültür Sanat Platformu'nun katkılarıyla Erzurum'da açılan Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif sergisi 2 Mayıs'a kadar uzatıldı.

29.04.2014 17:47  Güncelleme: 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın himayelerinde İslam Kültür Sanat Platformu'nun katkılarıyla Erzurum'da açılan ve yarın sona ermesi planlanan "Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif" sergisi 2 Mayıs'a kadar uzatıldı.

Yakutiye Medresesi'ndeki sergide, Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a uzanan İslam coğrafyasındaki 9. yüzyıl ile 19. yüzyıl arasındaki dönemde parşömen, kağıt ve bez üzerine el yazması 99 Kur'an-ı Kerim bulunuyor.

Serginin sanat danışmanlığını üstlenen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah'ın 99 güzel ismi için böyle bir rakam tercih edildiğini belirterek, sergide, her esmaül hüsna için yani güzel isimlerin her biri için bir "Mushaf-ı şerif" seçildiğini söyledi.

Özcan, sergide 9. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar geçen bin senelik zaman diliminde yazılmış eserlerin sergilendiğini vurgulayarak, serginin açıldığı illerde büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Erzurum'da yarın sona erecek olan serginin yoğun ilgiden dolayı 2 Mayıs Cuma gününe kadar uzatıldığını anlatan Özcan, "Sergiyi şu ana kadar Erzurum'da yaklaşık 100 kişi ziyaret etti. Yoğun ilgi ve talepten dolayı serginin süresini uzattık. Yani Regaip Kandili'nde sergi açık olacak. İsteyen sergiyi gezebilecek. Açılan şehirler arasında ilk kez Erzurum'da süreyi uzattık" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement