Muratpaşa Hizmetlerinde Ayrım Yok - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Hizmetlerinde Ayrım Yok

Muratpaşa Hizmetlerinde Ayrım Yok

Muratpaşa Belediyesi’nin, tüm belediye çalışanlarına yönelik olarak verdiği, ‘Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılığın ve İnsan Hakkı İhlallerinin Önlenmesi’ konulu eğitim sona erdi.

05.09.2015 14:19

Muratpaşa Belediyesi'nin, tüm belediye çalışanlarına yönelik olarak verdiği, 'Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılığın ve İnsan Hakkı İhlallerinin Önlenmesi' konulu eğitim sona erdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "İnsanlara, insanlığa, hizmet ettiğimiz insanlara, topluma ayrımsız bakmak istiyoruz" dedi

EĞİTİM TAMAMLANDI

Muratpaşa Belediyesi'nin, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ile birlikte tüm belediye çalışanlarına yönelik olarak verdiği, kamu hizmetlerinde ayrımcılığa karşı farkındalık eğitimi tamamlandı.

'YARARLANDIYSAK NE MUTLU BİZE'

Eğitim alan personele seslenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eğitimden yararlandıysak ne mutlu bize şeklinde derken, "İnsanlara, insanlığa, hizmet ettiğimiz insanlara, topluma ayrımsız bakmak istiyoruz. Bütün insanlara, bütün cinsiyetlere, herkese; ayrımsız, eşit mesafede, aynı sevgi ve saygıyla yaklaşmak istiyoruz. Kamu hizmetini götürürken; o mesafeyi, doğru bir ilişki tesis etmeyi ve herkese eşit yaklaşmayı çok önemsiyoruz. Konuşmacıların aktardıklarını, kendi özgün fikirlerimizle destekleyerek, kısmen ya da tamamen yararlandıysak ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

'Sanırım, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz' ifadesini kullanan İHGD Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun, "Bir belediye, çalışanlarına ayrımcılık konusunda eğitim aldırıyor. Bu aslında çok yüksek bir bilinci, hassasiyeti, dikkati gösteriyor. Dolayısıyla; Muratpaşa Belediyesi, birçok konuda olduğu gibi, Türkiye'ye bu konuda da örnek oluyor" dedi.

2 GÜN SÜRDÜ

Tüm belediye çalışanlarının iki gün boyunca 4 grup halinde aldığı, 'Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılığın ve İnsan Hakkı İhlallerinin Önlenmesi' konulu eğitimde; Ayrımcılık Konusunda Temel Bilgiler, Hukukta Ayrımcılık, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Mahkeme Kararlarında Ayrımcılık, Türkiye'de Ayrımcılık ve Ayrımcılıkla Mücadele konu başlıklarında bilgiler aktarıldı. Eğitimin ardından belediye personelinin karşılaştığı ya da karşılaşmaları olası durumlara ilişkin vaka çalışması yapıldı.

KATILIMCILARA ANI PLAKETİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, iki günlük programda eğitim veren, İHGD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kurşun, İHGD Kurucu Başkanı Av. Orhan Kemal Cengiz, Av. Mehmet Nur Terzi, Av. Özlem Yılmaz, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, Baro İnsan Hakları Merkezi Başkanı Hasan Kemal Erban ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av.Münip Ermiş'e, üzerinde tarihi Üçkapılar simgesinin bulunduğu anı plaketi hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Hizmetlerinde Ayrım Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement