Muş'ta Belediyeler Karla Mücadele Zorluk Çekiyor - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Belediyeler Karla Mücadele Zorluk Çekiyor

Muş’ta, ilçe ve belde belediye başkanları karla mücadele çalışmalarında yetersiz kaldıklarını belirterek en fazla kar yağışından Muş’un etkilendiğini ve bunun için ayrıcalık tanınmasını istediler.

16.01.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, ilçe ve belde belediye başkanları karla mücadele çalışmalarında yetersiz kaldıklarını belirterek en fazla kar yağışından Muş'un etkilendiğini ve bunun için ayrıcalık tanınmasını istediler.

AK Parti Muş İl Başkanlığı'nda bir araya gelen Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, Yeşilova Belde Belediye Başkanı İlhan Çiftçi, Serinova Belde Belediye Başkanı Engin Atılgan, Karaağaçlı Belde Belediye Başkanı Suphi Özbayam ve Yoncalı Belde Belediye Başkanı Sami Özdemir ortak basın açıklaması yaptı. Karla mücadele çalışmasında maddi bütçelerinin ve araç ile ekipmanda yetersiz kaldıklarını belirten Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, adeta bir doğal afet yaşadıklarını söyledi. "Hükümetimizden ve devletimizden yardım bekliyoruz" diye ifade eden Arık, "Ak Parti İl Başkanlığımızda yapmış olduğumuz toplantıda ilimizdeki belde belediyelerimizle beraber ortak bir karar aldık. İller Bankasından bize gelen pay ancak çalışan maaşlarına yetiyor. Bu yüzden karla mücadelede gerçekten zorlanıyoruz. Yılbaşı akşamında başlayan yoğun kar yağışı ilimiz genelinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Burada bir afet yaşıyoruz diyebiliriz. Yaşamış olduğumuz bu yoğun kar yağışı nedeniyle hükümetimizden ve devletimizden destek bekliyoruz. İlçe ve belde belediye başkanlarımızla beraber hatta il belediye başkanımızda dahil olmak üzere şu ana tüm makinelerimizle mücadele etmemize rağmen büyük zorluk yaşıyoruz" dedi.

"ARALIKSIZ ETKİLİ OLAN KAR, ÇALIŞMALARIMIZI ADETA FELÇ ETTİ"

Etkili olan kar yağışı nedeniyle ekonomik alanda yetersiz kaldıklarını ve bunun için afet desteği istediklerini kaydeden Arık, "Ekonomik gücümüzün yeterli gelmemesinden dolayı sıkıntılıyız. İller bankasından ilçelerimize ve belde belediyelerine gelen payımız bizim maaşlarımıza ancak yetiyor, bu kış mevsiminde yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı akaryakıt kullanımız arttığından bu borcu ödemekte zorluk çekiyoruz. Bunun için özellikle karla mücadelede Afet desteği istiyoruz. Türkiye de bu sene en fazla kar alan illerin başında geliyoruz. Karla mücadele çalışmaları konusunda Muş ilimize ayrıcalık tanınması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

AK Parti İlçe ve Belde Belediyeleri olarak bu güne kadar vatandaşa en iyi şekilde hizmet verdiklerini ve karla mücadelede yetersiz kaldıklarını vurgulayan Arık, "Yerelde biz varız, Karla mücadele konusunda bizden beklentiyi elimizdeki araçların yetersiz kalması, Ekonomik gücümüzün yeteri kadar olmaması nedeniyle tam anlamıyla yapamıyoruz ve bu durum bizi sıkıntıya sokuyor. Biz ilçe ve belde belediyeleri olarak özelikle karla mücadelede büyük sıkıntılar çekiyoruz, bu konuda destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Belediyeler Karla Mücadele Zorluk Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement