Muş'ta Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Deprem Tatbikatı

Muş\'ta Deprem Tatbikatı

İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğü (AFAD) ile Muş ve Van UMKE ekiplerince düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı.

21.09.2013 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğü (AFAD) ile Muş ve Van UMKE ekiplerince düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı.

Kentte, düzenlenen deprem ve enkaz altı arama kurtarma tatbikatı başarıyla tamamlandı.

AFAD İl Müdür Vekili Maşallah Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, afete karşı farkındalık oluşturmak ve deprem sonrası enkaz altı arama kurtarma becerisini geliştirmek amacıyla tatbikat düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu anımsatan Yılmaz, "AFAD, Ulusal Afet Müdahale Planı hazırlandı. Bundan sonra deprem gibi doğal afetleri çok daha az kayıp ve yaralanmayla atlatmak istiyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Fatih Ebiloğlu ise UMKE'nin gönüllülük prensibine dayanan bir çalışma sistemiyle, afet bölgesinde görev yapabilecek özellikte, yeterli tıbbi donanıma ve müdahale becerisine sahip sağlık personelinden oluştuğunu ifade etti.

Ebiloğlu, şöyle konuştu:

"Amaç afete maruz kalmış kişilere doğru ve çabuk müdahale etmek. Ölü ve yaralı sayısını en aza indirgemek. Sivil ve resmi arama kurtarma ekipleri, acı olaylardan sonra afetlere karşı çok daha eğitimli şekilde hazırlanıyor. Bu tatbikat çok başarılı oldu. Profesyonel bir performans sergilendi. Planlı ve sakindiler. İşin ehli onlar olduğu için afet anında veya sonrasında arama kurtarma faaliyetlerini onlara bırakmamız gerekiyor." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement