Muş'ta 'Muş Sevgi Kapısı' Projesi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta 'Muş Sevgi Kapısı' Projesi

Muş\'ta \'Muş Sevgi Kapısı\' Projesi

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 'Muş Sevgi Kapısı' projesinin final toplantısı düzenlendi.
Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve uygulanan 'Muş Sevgi...

26.11.2013 16:43

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde 'Muş Sevgi Kapısı' projesinin final toplantısı düzenlendi.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve uygulanan 'Muş Sevgi Kapısı' projesi kapsamında kurslara katılan kursiyerler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, sosyo-ekonomik durumu düşük olan ailelerden, çocuk, genç ve kadın gruplarına yönelik başlatılan projenin amacına ulaştığını kaydetti. Karasu, "Bu kapsamda 400 kadın, 100 çocuk ve 60 minik çocuğumuz olmak üzere toplam 560 kadın ve çocuğumuza bir yıl boyunca eğitim verildi. Kurslarda kültür, sanat ve sporsal faaliyetlere yer verilmiş olup, çocuklarımıza ise kreş eğitimi verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Sertifika törenine katılan Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, SODES'ten kadın, genç, çocuk ve yaşlıların istifade ettiğini vurguladı. Büyükersoy, "SODES projeleri kapsamında açılan kurslardan başta bayanlar olmak üzere çok sayıda çocuğumuz bundan istifade etti ve etmeye devam ediyor. Proje kapsamında değişik etkinliklere müzik, spor, meslek edindirme ve geziler dahil olmak üzere çok sayıda vatandaşımız faaliyetlere katıldı. Bunlara katılmak isteyip geri çevirdiğimiz hiç kimse olmadı yine olmayacak. Arzu eden, bu etkinliklerimize katılmaya devam edecek. Biz bu faaliyetlerimize Aile Destek Merkezi ile devam ediyoruz. Aile Destek Merkezi'mizde çalışmalarımız devam edecektir. Katılmak isteyen hanımlarımız kayıtlarını yapabileceklerdir" dedi.

Bütün bu faaliyetler için sadece Muş'ta 24 milyon lira harcandığını kaydeden Büyükersoy, "Pozitif bir ayrımcılık yapılarak bu projeler başladığında 9 ilimizde bu faaliyetler yürütülmüş, daha sonra 25 ilimizde faaliyetlerine devam etti. En sonda bu sayı 35'e çıkarıldı. Yani şu an 35 ilimizde SODES faaliyetleri devam etmektedir. SODES faaliyetleri devam ettiği iller Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile göç almış olan illerimizdir. Bu vilayetlerimize pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle bu harcamalar yapılmaktadır. Bu faaliyetlere katılan bayanlar hem güzel zaman geçiriyorlar hem de meslek sahibi oluyorlar. Bunlar çok önemli diye düşünüyorum. Çünkü meslek sahibi olabilmek meslek kurslarında devam ederek kendimizi geliştirmek kolumuza takılan bir altın bilezik gibidir. Meslek sahibi olmayan ekonomik getirisi olmayan bayanın aile yuvasında katkısı sınırlı olacaktır. Özellikle bugün kadına dönük şiddete hayır diyoruz. Ancak kadınlarımızın da aile içinde, toplum içinde hak ettikleri yeri almalarını arz ediyoruz. Bayanlarımızın hak ettiği konuma gelmesi eğitim öğretim ve mesleki birikimler kazanmasından geçmektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta 'Muş Sevgi Kapısı' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement