Muş'ta Polis Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Polis Haftası Kutlamaları

Muş\'ta Polis Haftası Kutlamaları

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, 169. Polis Haftası kutlamaları kapsamında kan bağışladı.

07.04.2014 11:29

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, 169. Polis Haftası kutlamaları kapsamında kan bağışladı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. yıl dönümü Muş'ta da törenlerle kutlanıyor. Polis haftası kapsamında Emniyet Müdürü Faik Aksu, Vali Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Vali Büyükersoy, yaklaşık 4 yıl emniyet teşkilatında görev yaptığını söyledi. Türkiye'de kolluk görevi yapan kurumlardan birinin polis teşkilatı olduğunu ifade eden Büyükersoy; "Polis teşkilatı kurulduğundan bugüne birçok hizmet yapmıştır. Ülkemizde insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak konusunda üstün bir gayret göstermiş ve bugünlere gelmiştir" dedi.

Buradaki ziyaretin ardından Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına geçen Büyükersoy, Kızılay Kan Merkezi tarafından kurulan kan bağışı standını gezdi. Burada kan bağışında bulunan Büyükersoy, kan bağışının önemine değindi. Vatandaşları kan bağışına davet eden Büyükersoy, kan bağışı yaparken bir başkasının sağlığına hizmet edildiğini belirtti.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker ise, Türkiye'de yıllık kan ihtiyacının 2 milyon 250 bin olduğunu ifade etti. Kızılay olarak yılda 1 milyon 700 bin ünite kan topladıklarını ifade eden Kenan Şeker, "Bu yıl 1 milyon 800 bin hedefle yola çıktık ve bu rakamı arttırarak devam edeceğiz. 2016 yılında 2 milyon 250 bin ünite kan toplayarak ülkemizin kan bağışı ihtiyacının karşılamış olacağız. Bunun için hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Toplumsal doku olarak bu konuda çok duyarlı bir toplumuz. Ama hareket edebilmemiz için farkındalık yaratmamız gerekiyor. Bu farkındalık için herkese görev düşüyor" dedi.

Muş'taki kan bağışı oranlarına da değinen Şeker; "Gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5'i kan veriyor. Biz de bu rakamı yakalarsak gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşırız. Türkiye'deki standartlar şu anda yüzde 3,5 civarında. Muş'ta kan bağışı düzeyi ise, yüzde 3,7 civarında. Muş'ta hastanelere verdiğimiz kan yıllık yaklaşık 4 bin ünitedir. Biz Muş'ta 7 bin ünite kan alıyoruz ve bu sene 8 bin ünite kan toplamayı hedefliyoruz. Muştaki ağır hastalar, çevre illere veya Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlere gidiyor. Onun için biz biraz da onların ihtiyacının karşılamamız gerekiyor. Onun için yılda 10 bin 500 ünite kan alırsak, Amerika standardını yakalamış oluruz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Polis Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement