Nazilli'de Cemevi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Cemevi Açılışı

Nazilli\'de Cemevi Açılışı

Nazilli'de 2009 yılında yapımına başlanan ve kademeli olarak hizmet vermeye başlayan Nazilli Cemevi ve Kültür Merkezi, tamamlanmasının ardından yapılan resmi tören ile alevi vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

14.10.2013 18:09

Nazilli'de 2009 yılında yapımına başlanan ve kademeli olarak hizmet vermeye başlayan Nazilli Cemevi ve Kültür Merkezi, tamamlanmasının ardından yapılan resmi tören ile alevi vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şube Başkanı Ali Haydar Yetim'in ev sahipliğinde düzenlenen Cemevi ve Kültür Merkezi açılışına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM Meclis İdare Amiri ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Aydın Belediyesi Başkan Vekili Sümran Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Baki Deniz, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, CHP Nazilli Belediye Başkan Aday-Adayları Cavit Yenipazarlı ve Ferda Çağlar Erkut, siyasi partilerin temsilcileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, daire amirleri, Alevi Dedesi Baki Gügör'ün yanı sıra Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi başta olmak üzere ege bölgesindeki şube temsilcileri ile çok sayıda alevi vatandaş ve davetli katıldı.

Cemevinin temelini 2009 yılının Kasım ayında attıklarını hatırlatan Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şube Başkanı Ali Haydar Yetim, yaptığı açılış konuşmasında; "Bizim için hayaldi ama siz sevgili dostlarımız sayesinde bugün burayı açıyoruz. İlk temel atma ve hazırlık döneminde bizleri cesaretlendiren, umut aşılayan, desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum. Burada hiç unutmayacağım siz sevgili canlar. Buraya elinizden geldiği kadar para yardımı yaptınız. Parası olmayan emeğini verdi. Pazar paralarının bir bölümünü buraya verenler oldu. Bunları unutmak mümkün mü? Ayrıca işlerini güçlerini bırakarak, cemevinin yapımına maddi ve manevi destek veren yönetim kurulundaki arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, 2009 yerel seçimlerinden sonra Nazilli'nin Belediye Başkanı olduğunu söyleyerek herkese destek verdiğini söyledi. Genel Başkanları Dr. Devlet Bahçeli'nin söyledi "Sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet vardır" söylemiyle herkese eşit davrandıklarını belirten Alıcık, "Dinimiz sevgi üzerine kurulmuştur. Biz de sevdik" dedi.

İnsanlık tarihinde milletler arası hayat sahnesinde varlığını, bağımsızlığını, kimliği koruyan yegane milletin Türk Milleti olduğunu söyleyen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise, bunların korunmasında en önemli kişilerin Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli olduğunu belirtti. Bu düşünürlerden Hacı Bektaş-ı Veli insan sevgisi, barış ve hoşgörü gibi evrensel değerlere dayanan görüşleri çok önemli olduğunu ifade eden Okur; "İnancım odur ki, açılışını gerçekleştirdiğimiz cemevi bir arada yaşama ve ortak bir geleceğe emin adımlarla yürüme kararlılığımıza katkıda bulunacaktır. Hacı Bektaş-ı Veli'nin kişiliğinde anlamını bulan kavramların yaşatılmasının, insanlığı, aydınlık ve güzel günlere kavuşturacağı inancıyla alevi vatandaşlarımızın cemevinin yapılmasında emeği geçenlere, büyük düşünür Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğretilerine uyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir da; "Ülkemiz yine her zaman olduğu gibi olağanüstü bir durum yaşıyor. Öncesi de var ama özellikle Cumhuriyet döneminden bu yana Alevilerle ilgili olağan üstü durumlar hiç bitmedi. Geldiğimiz süreç itibariyle ülkede birçok nedeni var bunun. Öncelikle anayasa çalışması var ve bu anayasa çalışması içerisinde hiçbir siyasi partinin Alevilerle ilgili Anayasal süreçteki hak ve özgürlükler talebi maalesef yerine getirilmiyor. Biz parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi partilere birer dosya halinde Alevilerin özlük haklarını artık ciddiye alın, hükümetin de 11 yıllık süreç içerisinde Alevilere bakış açısını hepimiz çok iyi bildiğimiz için, bunu el birliğiyle iyileştirin ve bu ülkede 20 milyona yakın yaşayan Alevinin artık 2. sınıf insan olarak görülmesini engelleyin demiştik. Halen haykırıyoruz ama bir sonuç alamıyoruz. Yine bu anayasal süreçle birlikte bu hükümet döneminde çalıştaylar yapıldı. Bu çalıştaylar sırasında bu ülkede ilk kez bu hükümet Alevilerin sorunlarını masaya yatırdı çözecek diye bekledik. Ama sonuç alamadık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından cemevinde eğitim gören öğrenciler tarafından gerçekleştirilen yarım saatlik semah gösterisi büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 saat süren programın ardından Cemevi açılışı Alevi dedesi Baki Güngör'ün dualarının ardından yapıldı. Cemevini gezen davetliler daha sonra ise ses sanatçısı Mehmet Özcan seslendirdiği türkülerle güzel bir gün geçirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Cemevi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement