Nazilli Jeotermal ile Tanışmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Nazilli Jeotermal ile Tanışmak İstiyor

Nazilli Jeotermal ile Tanışmak İstiyor

Erzurum'daki Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Meclis Toplantısına, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ta katıldı.

23.10.2013 18:39  Güncelleme: 18:51

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı Erzurum'da yapıldı. Olağan meclis toplantısına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ta katıldı.

Aziziye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısı Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlendi. Toplantıya Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birlik Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, Erzurum Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve farklı şehirlerden birlik üyeleri katıldı.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin kuruluş ve bir araya geliş sebeplerinin konuşulduğu Meclis Toplantısında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birlik Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Jeotermal Enerjiler Birliği 1997 yılında kurulmuş bir birliktir. Kuruluş amacımız belediyelerimize ortak bir vizyon oluşturabilmektir. Jeotermal hem ülkemizde Her partiden belediye başkanı arkadaşlarımız var. Ben birçok arkadaşımızın partisini bile bilmiyorum. Jeotermal birliği bir aile gibi oldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanını da bir dahaki toplantıda üye olarak görmek istiyoruz" diye konuştu.

Ülkemizde Jeotermal kaynakları kullanım açısından etkin olunmadığını belirten Yaşar Bahçeci; "Hem dünyada yapılan çalışmaları takip edebilmek ve belediye başkanlarımızı bu konuda bilgilendirebilmek, deneyimleri paylaşabilmek amacıyla kurulmuştur. Birliğimiz farklı illerde 10 genel kurul gerçekleştirdi. Ülkemizde insanların fikir alabileceği belli kurumlar hala oluşmamıştır. Bunun gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Siyaset hiçbir zaman bizim için ön planda olmadı" şeklinde konuştu.

ALICIK, TOPLANTIYI DEĞERLENDİRDİ

Erzurum da düzenlenen Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısına katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Jeotermal enerji ile ilgili, Avrupa ve Türkiye'nin bazı illerinde 50 santigrat derece sağlık turizmi çalışmaları yapıldığına dikkat çekti. Bu konu ile ilgili olarak bölgemizde 130 santigrat derecede su bulunduğunu önümüzdeki dönemlerde Nazilli ve çevresindeki vatandaşların jeotermal enerji ile tanışması için Bakanlık ve resmi kurumlar nezdinde çalışmaların yapıldığını söyledi. Başkan Haluk Alıcık; "Nazilli Belediyesi olarak Jeotermal kaynaklı belediyeler birliğine zaten üyeyiz. Bu birlik altı ayda bir toplanmaktadır. En son yapılan bu toplantıda Jeotermal ve kaynakları ile ilgili konuları konuştuk. Yine bugüne kadar jeotermal Belediyeler birliği olarak hangi çalışmaları yaptığımızın istişaresini yaptık. Bundan önceki toplantımızı Yalova'da yapmıştık. Yalova'da ki toplantıya enerji Bakanımız Taner Yıldız da katılmıştı. Biz o toplantıda bölgemizde fazla kaynağımızın olduğunu tarımda, sanayide ve turizmde önemli yer tutan jeotermali istediğimizi ve bunun yasal olarak da düzenlenmesini istediğimizi belirttik. Devlet şuan Jeotermal kaynakları özel firmaların işletilmesine verilebiliyor ve sahaya firmalarla beraber kuruluyor yani Belediye olarak bizim bir söz hakkımız olmuyor. Konu ile ilgili kurulumuzun başkanı olan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci çok büyük çabalar sarf ediyor. Yani Jeotermal kaynaklarını belediyelerin kullanabilmesi ve işletebilmesi gerekli yasal düzenlemelerin oluşturulabilmesi için çözümler üretiyor. Biz de istiyoruz ki Nazilli Belediyesi olarak Jeotermal enerjiyi ısınmada termal turizminde, sağlıkta tarımda yani seracılıkta ve benzeri alanlarda kullanabilelim. Bu toplantılarda da hep beraber jeotermal konusun da ülkemizin geldiği noktayı değerlendiriyoruz. Yapılan ve yapılması gereken çalışmalar üzerinde konuşuyoruz. Türkiye Jeotermal de güzel yol kat etti ve bunun devamı da gelecek. Gerek Bakanlığımızın çalışmaları olsun gerekse Belediyeler olarak bizim çalışmalarımız olsun güzel sonuçlar doğru gittiğimize inanıyorum. Önümüzdeki süreçte Nazilli için termal turizm ve sağlık turizmi ile ilgili de güzel adımlar atılmış olacak. Yurt dışında adamlar 50 santigrat derece su ile sağlık turizmi yapacağız diye uğraşıyorlar ama Allah bu coğrafyaya 130 santigrat derece de su vermiş. Elin adamı elektrik enerjisi üretimini bile jeotermal kaynakları ile yapmaya çalışıyor. İnşallah ilerleyen dönemlerde biz de bölgemizde bu kaynakları kullanabileceğiz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Jeotermal ile Tanışmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement