Nazilli Kültür Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Nazilli Kültür Festivali Sona Erdi

Nazilli Kültür Festivali Sona Erdi

Nazilli Belediyesi tarafından 5.si düzenlenen ve 10 gün süren Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali sona erdi.

05.03.2014 20:34  Güncelleme: 20:42

Nazilli Belediyesi tarafından 5.'si düzenlenen ve 10 gün süren 'Kültür, Sanat ve Edebiyat' Festivali sona erdi.

10 gün süren festivale Dr. Yüksel Yalova, Kenan Işık, Cemal Safi, Ahmet Turgut, Senai Demirci, Arslan Bulut, Banu Avar, Sinan Meydan, Nihat Ali Özcan, Hayati İnanç, Melih Arat, Serdar Tuncer, Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, Prof. Dr. Rıfat Okudan, Aşkım Kapışmak, Vehbi Vakkasoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirligil, Ataol Behramoğlu, Haluk Çetin, Esfender Korkmaz, Bülent Gardiyanoğlu, Osman Şahin, Atilla Dorsay, Kahraman Tazeoğlu ve Ziya Baran katılırken, kimi zaman gülen kimi zaman hüzünlenen kimi zaman düşünen kimi zaman da ağlayanların olduğu festival süresince vatandaşların yoğun ilgisi katılımcıları olduğu kadar organizasyon ekibini de mutlu etti.

Mahalli idarelerin en başta gelen görevlerinden biri olan sosyal belediyecilik görevini yerine getirmenin haklı gururunu yaşayarak bu yıl 5.'si yapılan Kültür Sanat ve Edebiyat Festival programında 25 ünlü gazeteci, sanatçı, yazar, şair ve edebiyatçıyı konuk etmiş olmaktan ve onları Nazilliler ile buluşturmaktan dolayı onur duyduklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya festivale katkı sağlayan her kese teşekkür etti.

HALUK ÇETİN, ATAOL BEHRAMOĞLU'NA YOĞUN İLGİ

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen programda 300 kişilik salon tamamen dolarken Müzisyen Haluk Çetin ve Şair Ataol Behramoğlu dinletileri ve sohbetleri ile yaklaşık 1 buçuk saat boyunca izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattılar. Şiirlerin şarkılarla, sözlerin melodilerle iç içe geçtiği etkinlikte Şair Ataol Behramoğlu 1982 Maltepe Askeri cezaevinde tutuklu bulunduğu sırada yazdığı şiirlerinde de okuyarak "Adaletsizliğe uğrayarak yıllardır hapishanelerde yatan bütün arkadaşlarıma, adaletsizliğin kurbanı olmuş ama vicdanlı yurtseverlere ithaf ediyorum" ifadelerini kullandı. Ulusal Kanal'da program hazırlayıp sunan Müzisyen Haluk Çetin de yeni çıkan 'Çaresi İsyan Olmuştur' albümünden ve Ataol Behramoğlu'nun şiirlerinden bestelediği parçalarını izleyicilerle birlikte söyledi. Behramoğlu ve Çetin'in hafızalara kazınan güzel dinletisi ayakta alkışlandı.

KAHRAMAN TAZEOĞLU SEVENLERİNİ AĞLATTI

'Bukre' kitabının yazarı Kahraman Tazeoğlu, Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivaline şiirlerini seslendirdi. Çoğunlukla gençlerin doldurduğu salonda muhteşem yorumu ve muhteşem ses tonuyla dinleyenlerine coşkulu anlar yaşatan Kahraman Tazeoğlu, Nazilli'de gördüğü yoğun ilgiden ve tekrar Nazilli'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek bu organizasyonu düzenleyen Nazilli Belediyesine ve Başkan Alıcık'a teşekkür etti. Tazeoğlu'nun şiirlerini seslendirmesi sırasında birçok katılımcının da gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Ünlü yazar ve şair Kahraman Tazeoğlu'nun şiir dinletisinde yer almak için salonun kapılarından taşan Tazeoğlu hayranları kitap imzalatmak ve fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluştururken kelimenin tam anlamıyla izdiham yaşandı. Yüzlerce kişinin uzun kuyruklar oluşturduğu program sonunda Nazillili kitapseverlerin yoğun ilgisine teşekkür eden Kahraman Tazeoğlu, "Bir yazar için en büyük mutluluk budur" dedi.

Festivalin son gün konukları olan Osman Şahin, Atilla Dorsay, Kahraman Tazeoğlu ve Ziya Baran'ın konferanslarını vermelerinin ardından ünlü gazeteci, şair, yazar ve edebiyatçılarla iletişim kurarak festivale katılmalarının organizesini sağlayan Vedat Tuğrul'a da teşekkür eden Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Tuğrul'a çiçek ve plaket takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Kültür Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement