Nazilli Polis Okulunda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli Polis Okulunda Sona Yaklaşıldı

Nazilli Polis Okulunda Sona Yaklaşıldı

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, yeniden yapılması gündemde olan Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu projesinde sona yaklaşıldığını müjdeledi.
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu'nun...

28.11.2013 09:28

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, yeniden yapılması gündemde olan Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu projesinde sona yaklaşıldığını müjdeledi.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu'nun yeniden yapımı için yoğun bir görüşme trafiği yaşayan AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç; "Polis okulunun yapımı sürecinde zemin etüdü ve proje çalışmaları için 4 milyon TL Aydın İl Özel İdaresi Bütçesine aktarıldı" dedi.

Türkiye'de ilçe bazlı olarak sadece Nazilli'de bulunan Polis Meslek Yüksek Okulunun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasının üzerinden geçen 2 yıllık süreçte yoğun bir görüşme trafiği yaşayan Ali Gültekin Kılınç'ın gayretleri sonucunu verdi. Geçtiğimiz hafta içinde Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanı Metin Güney'i makamında ziyaret eden Gültekin Kılınç, çıkışta açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2 yıldır Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulunun yerinde inşa edilmesi için çaba gösterdiklerini kaydeden Kılınç, artık sona gelindiğini belirterek yakın zamanda inşaatın başlayabileceği müjdesini verdi. Şu anda plan terkleri ile ilgili talep edilen onayın Maliye Bakanlığından geldiğini ifade eden Kılınç, "Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulunun tekrar yerinde inşa edilmesi için önemli bir mesafe kat ettik. Nazilli için önemli bir kazanım olan polis okulunun Aydınımıza sağladığı katma değerin farkındayız. Gerek Emniyet Genel Müdürlüğü bürokratları ve gerekse Maliye Bakanlığı ile yürütülen çalışmalarda ciddi bir noktaya geldik. Şu anda plan terkleri ile onay Maliye Bakanlığından geldi. Sırada Nazilli Belediyesi tarafından çevre duvarı ve ağaçların durumu ile ilgili encümen kararının alınması ve proje çalışmasının yapılması kalıyor. Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulunun yeni binası için gerekli olan zemim etütleri bitti. Maliye Bakanlığımızdan da 4 milyon TL ödenek İl Özel İdaresi Bütçesine aktarıldı. Allah kısmet ederse en kısa zamanda kazmayı vurup Nazilli'mize polis okulumuzu yeniden kazandıracağız" şeklinde konuştu.

KUYUCAK'A YENİ EMNİYET BİNASI

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanı Metin Güney'i ziyaretleri esnasında Kuyucak'ta yapılması düşünülen emniyet binası konusunu da gündeme getirdiklerini kaydeden Kılınç, şu bilgileri verdi; "Kuyucak ilçemizde hizmet veren mevcut ilçe emniyet müdürlüğü binamız ihtiyacı karşılayamıyor. Şu anda Kuyucak'ta hayvan hastanesi olarak kullanılan binanın yıkılarak yerine ilçe emniyet müdürlüğü binası yapılması yönündeki talebimizi ilettik. Önümüzdeki günlerde söz konusu yerin incelenmesi için Ankara'dan teknik bir ekip görevlendirilecek" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Polis Okulunda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement