Nazım'da Müzik Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Nazım'da Müzik Ziyafeti

Nazım\'da Müzik Ziyafeti

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Fikir ayrılıklarımız olabilir, demokrasinin güzel tarafı da budur.

01.12.2013 11:05

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Fikir ayrılıklarımız olabilir, demokrasinin güzel tarafı da budur. Ancak bu ülkede yaşayanların dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tutkalı Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik cumhuriyetin değerleridir"dedi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, muhteşem bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Yenimahalle Belediyesi ve Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün iş birliğinde Cumhuriyetin 90. Yılı Konseri düzenlendi. Programda hem kulakların pası silindi hem de görsel şölen yaşandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen konsere CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Kültür Bakanlığı yetkilileri, Yenimahalle Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyetin 90. Yılı Konseri, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Grubu'nun gösterisiyle başladı.

KOROLAR KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sahne alarak kulakların pasını sildi. Koro birbirinden güzel türküleri Cumhuriyetin 90. Yılı için seslendirirken solistler Cengizhan Akar, Senem Gül, Nilgün Kızılcı ve Sıtkı Akın ise solo performanslarıyla Ankaralılardan tam not aldı.

Konser kapsamında Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu da sahne aldı. Koro, geçmiş dönem eserlerinin yanı sıra, yakın tarihimiz ve günümüz bestekarlarının eserlerini de seslendirdi. Solistler Turgut Karadeniz ve Zerrin Naycı ise seslendirdikleri eserlerle gönüllere hitap etti.

DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU'NDAN GÖRSEL ŞÖLEN

Ardından 25 yıldan beri Türk kültür ve sanatını başarı ile temsil eden Devlet Halk Dansları Topluluğu, ülkenin değişik yörelerine ait Türk halk danslarından seçkin örnekler sunarak görsel bir şölene imza attı.

TÜRK MİLLETİNİN TUTKALI CUMHURİYETTİR

Konserde kısa bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal'in izinden giderek sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini anlattı.

Türkiye'nin yönünü muasır medeniyetler seviyesine döndüğünü kaydeden Yaşar, "Bugün İslam ülkelerinin önder ülkesi olarak Türkiye gösteriliyorsa bu, Mustafa Kemal'in gösterdiği hedeftendir. Bunun için cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Fikir ayrılıklarımız olabilir, demokrasinin güzel tarafı da budur. Ancak bu ülkede yaşayanların dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tutkalı Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik cumhuriyetin değerleridir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazım'da Müzik Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement