Necati Cumalı, Ölümünün 10. Yılında Etkinliklerle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Necati Cumalı, Ölümünün 10. Yılında Etkinliklerle Anıldı

10 Ocak 2001 Tarihinde Hayatını Kaybeden Türk Edebiyatının Önemli İsimlerinden Necati Cumalı, Ölümünün 10

13.01.2011 12:47

10 Ocak 2001 tarihinde hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Cumalı, ölümünün 10. yılında Urla'da etkinliklerle anıldı.

Kültür Bakanlığınca anı evine dönüştürülen Cumalı'nın Urla'da yaşadığı evde gerçekleştirilen sabah etkinliğine Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Daire amirleri, Hakan Çeken Anadolu Lisesi öğrencilerinden bir grup, STK ve siyasi parti temsilcileri, yazar Haluk Işık ve vatandaşlar katıldı.

Açış konuşmasını yapan Karaosmanoğlu, Necati Cumalı'nın yazı ve romanlarında halen günümüzün gerçeklerini yansıtır bir şekilde Batı Anadolu ve Ege insanını anlattığını, bu nedenle de 'tüm zamanlarda okunabilecek bir yazar' olduğunu söyledi.

Karaosmanoğlu, 10.sunu düzenledikleri Necati Cumalı Anma Etkinlikleri'nin bu seneki temasının 'Hayatın Sineması, Sinemanın Hayatı' olarak belirlendiğini, etkinliklerin onur konuğunun ise 'kalemini sadece gerçekleri anlatmak için kullanan İlhan Selçuk' olduğunu belirterek, 'Selçuk'un ülkemizde aydınlanma adına yaktığı ışık hiç sönmeyecektir' dedi.

Etkinlikte Cumalı'nın arkadaşı yazar Ali İhsan Beyhan, Cumalı ile anılarını katılımcılarla paylaştı.

(KAY-SY-NÖZ) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Necati Cumalı, Ölümünün 10. Yılında Etkinliklerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement