Neü'ye Yeni Bölüm - Son Dakika
Yerel

Neü'ye Yeni Bölüm

Neü\'ye Yeni Bölüm

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Bilim Dalı, El Cerrahisi Yan Dal Uzmanlık eğitimine başladı.

17.08.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Bilim Dalı, El Cerrahisi Yan Dal Uzmanlık eğitimine başladı.

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Bilim Dalı, Sağlık Bakanlığı ve YÖK nezdinde yapılan başvuru sonucu Türkiye'de el cerrahisi uzmanlığı için yan dal uzmanlık eğitimi veren 7 merkezden biri oldu. Yan dal uzmanlık eğitimi için yapılan sınavda başarılı olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mert Karaduman ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Erdinç Acar görevlerine başladı.

Konu hakkında bilgi veren El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar Toker, bölüm olarak yoğun bir şekilde el ve üst ekstremiteyi ilgilendiren tüm acil ve elektif durumlarda Konya ve çevre illere hizmet verdiklerini, bölüme yeni katılan ve el cerrahisi uzmanlığını almak için 2 yıllık bir süre birlikte çalışacakları uzman doktorlarla bu hizmetlerinin artarak devam edeceğini ifade etti. Doç. Dr. Toker, "Yeni açılan yan dal uzmanlık eğitimi sayesinde ülkemizdeki el cerrahlarının sayısı artacak ve ülke tıbbındaki önemli bir boşluk zaman içinde doldurulacak. Üniversitemiz adına bilim dalımızı hatırı sayılır ve saygın bir konuma getirme amacındayız" dedi.

NEÜ, AVRUPA TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN MERKEZLER ARASINA ALINDI

Bilim dallarını çağdaş, modern tekniklerin uygulandığı saygın bir merkez haline getirmek istediklerini söyleyen Doç. Dr. Toker, "Bu amaçla Avrupa El Cerrahisi Dernekleri Federasyonuna (FESSH) bilim dalımızın akredite edilmesi için başvuruda bulunduk. Çeşitli inceleme süreçlerinden sonra, gerek kadromuz, gerek yaptığımız ameliyatların sayısı ve çeşitliliği ve hizmet verme süremiz değerlendirilerek bölümümüzün Avrupa kriterlerine uyduğuna karar verildi. FESSH tarafından akredite edilerek akreditasyon belgesi tarafımıza gönderildi. İzmir EMOT hastanesi ve Uludağ Üniversitesinden sonra bu belgeyi alan 3. merkez olduk. Bizimle eş zamanlı olarak Ankara Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi El Cerrahisi bölümleri de belge almaya hak kazandılar" diye konuştu.

Doç. Dr. Toker, yoğun klinik uygulamalarının yanında teorik bilgilerinin de canlı kalması ve artması için uğraş içinde olduklarının altını çizerek, "Bence Tıp biliminde bir konunun uzmanı olmak, o konuda ne kadar çok bilgiyi bilmediğimizi anlamakla başlıyor. Gerçekten de ne kadar çok öğrenirsek, daha öğrenmemiz ve uygulamamız gereken pek çoğunun arkadan geldiğini görüyoruz. Sadece bilgi yetmiyor, uygulamalarında doğru, yerinde ve başarılı olması gerekiyor. El cerrahisi bu açıdan bakıldığında zor bir branş. Sonuçları her zaman yüz güldürücü olmuyor. Vazifemiz üzerimize düşeni eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirmek" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü'ye Yeni Bölüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement