Niğde'ye Anjio Ünitesi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Niğde'ye Anjio Ünitesi Kuruldu

Niğde\'ye Anjio Ünitesi Kuruldu

Niğde Devlet Hastanesi’ne yaklaşık maliyeti 1 milyon olan ‘Anjiyo Ünitesi” kuruldu.

10.08.2015 13:48

Niğde Devlet Hastanesi'ne yaklaşık maliyeti 1 milyon olan 'Anjiyo Ünitesi" kuruldu. Ünitede kardiyoloji uzmanları tarafından ilk hastaya anjiyo yapıldı.

Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fatih Balcı, Niğde Devlet Hastanesine anjiyo ünitesinin kurulduğunu söyledi.

Anjiyo Ünitesi hakkında bilgi veren Balcı: "Koroner anjiyografi ünitesi kurumumuzun girişimleriyle Niğde'ye verildi. Yılın ilk beş ayı 376 hastanın 221'i kalp krizi nedeniyle sevk ediliyordu. Bunlar acil servisten verilen rakamlar bunun 3 katının poliklniklerden de olacağını düşünürsek yıllık 2 bin hastanın anjiyo cihazından faydalanacağını düşünüyoruz" dedi.

Niğde'den sevklerin azalacağına dikkat çeken Balcı: "anjiyo cihazı sadece tenkit cihazı değil tedavi müdahale imkanı sağlayabilecek bir cihaz teknik donanım yeterli hale geldiğinde bu müdahaleyi Niğde'de yapacağız. Yeterli hale gelene kadar tenkit amacıyla buraya alınacak" dedi.

Niğde devlet hastanesinde bypass ameliyatlarının müjdesini yakın zamanda vereceklerini dile getiren Balcı: "Yakın zamanda müjdesini vermek istiyoruz. Bunun için bize bir cihaz lazım bu cihazı da kurum en yakın zamanda yollayacak. Kısmet olursa yakın zamanda kalp hastanesinin haberini yapmak isteriz Niğde'ye hayırlı olsun" diye konuştu.

(YE-AÖ-Y)

. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'ye Anjio Ünitesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement