Nysa Çilekleri TBMM ve Bakanlıkta - Son Dakika
Yerel

Nysa Çilekleri TBMM ve Bakanlıkta

Nysa Çilekleri TBMM ve Bakanlıkta

Aydın İlinin Öne Çıkan Ürünlerinin Tanıtımı Projesi kapsamında Sultansihar'da üretilen Nysa çileklerinin tanıtımı yapıldı.

01.06.2013 10:36  Güncelleme: 10:40

Aydın İlinin Öne Çıkan Ürünlerinin Tanıtımı Projesi kapsamında TBMM ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Sultansihar'da üretilen Nysa çileklerinin tanıtımı yapıldı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal başkanlığındaki heyette, İl Genel Meclis Üyesi Erdinç Çeliksoy, Sultanhisar Belediye Meclis Üyeleri, üreticiler yer aldı. Heyet tarafından TBMM'de tanıtım amaçlı çilek, çilek fidesi ve çilek ürünlerinden oluşan hediye sepeti dağıtımı gerçekleştirildi. TBMM bahçesinde AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'inde katılımıyla, milletvekillerine ve ziyaretçilere çilek ikram edildi. Minik efelerin, halkoyunları gösterisi de ilgi ile izlendi.

Çilek tanıtım gününde son etkinlik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yapıldı. Heyet Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker tarafından kabul edildi. Ziyarete AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş'de katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, "Aydın Türkiye'nin cennet köşelerinden birisidir. Dağlarından yağ ovalarından bal akar. İşte Söke ovasında, İncirliova'da daha birçok ovasında eskiden beri Türkiye'nin tarımsal üretiminde çok önemli bir yere sahiptir" dedi.

Heyet tarafından Bakanımıza Nysa Çilekleri ile çilek ürünlerinden oluşan sepet hediye edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker de minik efelere çeşitli hediyeler verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nysa Çilekleri TBMM ve Bakanlıkta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement