Ödemiş'te Ahşap Oyma Hat Sanatı Sergisi - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Ahşap Oyma Hat Sanatı Sergisi

Ödemiş\'te Ahşap Oyma Hat Sanatı Sergisi

Birgi Ulu Camii'nin yapılışının 700.yılı etkinlikleri çerçevesinde Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği (ÖGESAD) işbirliği ile Kültür Merkezi'nde oyma ahşap hat sanatı sergisinin açılışı yapıldı.

13.04.2013 07:53

Birgi Ulu Camii'nin yapılışının 700. yılı etkinlikleri çerçevesinde Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği (ÖGESAD) işbirliği ile Kültür Merkezi'nde oyma ahşap hat sanatı sergisinin açılışı yapıldı.

Sergi açılışına Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Müftü Mustafa Bilgiç, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bilal Sezer, Nahhat (Ahşap Oyma Sanatçısı) Namık Şık, ÖGESAD yönetim kurulu üyeleri, bazı daire müdürleri, Okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan ÖGESAD Başkanı Mehmet Kamer, şunları söyledi: "Milleti ebed müddet yapan değerlerimizin başında kültür ve sanat gelir. Sanatı gerektirdiğinde mütevazı, gerektiğinde vakur olabilmektedir. Millet,

meydana getirdiği medeniyet ve kültür değerleriyle ayakta kalır. Sanat Alpaslan olmaktır. Anadolu'ya ilmek ilmek dokumaktır. Sanat mimar Sinan olmaktır. Yaptığı eserleriyle 500 yıldan beri gök kubbemizi ezan sesleriyle doldurmaktadır. Sanat Mevlana'dır. Bize tasavvufu sevdiren Yunus Emre'dir duru Türkçe'siyle dil bayrağını yüreklerimizde dalgalandıran. Sanat Birgi'dir, İmam-ı Birgivi'dir. Birgi'de Aydınoğlu Mehmet Bey olmaktır ve Birgi Ulu Cami'de Muzafferüddin usta olmaktır. Bıraktığı eserlerle geçmişi geleceğe taşıyan ahşap oyma minberi ve ahşap oyma eserleridir.

Bugün Ulu Camiinin yapılışının 700. Yılı etkinlikleri kapsamında 5. Geleneksel ahşap oyma hat sanatı sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 2013 yılında çeşitli faaliyetlerimiz devam edecektir. 33 eserden oluşan sergimizde bu eserlerin hazırlanmasında emeği geçen Doç. Dr. Bilal Sezer ve Nahhat ustası (Ahşap oyma ustası) Namık Şık ustaya şükranlarımızı sunuyorum. Sergimize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu sergi Ödemiş'ten sonra, Tire, Selçuk, Aydın ve İzmir'de devam edecek."

Belediye Başkanı Bekir Keskin de konuşmasında, "Hat sanatı bize özgü bir sanat dalı. Burada ev sahipliği yaptığımız için de mutluyum. Bu çalışmalar geçmişten geleceğe yine bizim ellerimizle taşınacak. Hedef Birgi'den yükselen sesi diğer kentlere yaymak olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleşti ve davetliler eserleri dikkatle incelediler.

SERGİDE 33 ESER BULUNUYOR

Tamamı Hz. Muhammed'in Hadislerinden oluşan sergi Kutlu Doğum Haftası boyunca açık kalacak. Sergilenen 33 eser, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bilal Sezer ve Nahhat (Ahşap Oyma Sanatçısı) Namık Şık tarafından hazırlandı. Ahşap Oyma çalışmalarından meydana gelen eserlerin eskizleri Doç.Dr. Bilal Sezer tarafından hazırlandı ve Ahşap Oyma Ustası Namık Şık tarafından oyularak 27 adet koleksiyon meydana geldi. Bu eserler Birgi Ulu Camii'nin pencere kapakları ve minberinde bulunan Hadis-i Şeriflerden oluşturuldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Ahşap Oyma Hat Sanatı Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement