ODTÜ'de Başörtülü Öğrencilere Yapılan Sözlü Saldırı - Son Dakika
Yerel

ODTÜ'de Başörtülü Öğrencilere Yapılan Sözlü Saldırı

ODTÜ\'de Başörtülü Öğrencilere Yapılan Sözlü Saldırı

Eğitim Bir Sen Düzce Şube Başkanı Çelebi, olayı kınadı

06.09.2013 17:08

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) türbanlı öğrencilere yönelik sözlü saldırıyı kınayan bir açıklamada bulundu.

Temel hak ve hürriyete yönelik müdahalenin akıllara durgunluk verdiğini dile getiren Çelebi, birey olarak aynı haklara sahip olduğu arkadaşlarına karşı bazı kendini bilmezlerin sözlü saldırıları, taciz etmesi hadisesinin sıradan bir olay olmadığını ifade etti.

"Kamu kaynağını kullanan, 73 milyon insanın vergileriyle finanse edilen devlet üniversiteleri, ne üniversite yöneticilerinin ne üniversite personelinin ne de üniversite öğrencilerinin malıdır. Kamu üniversiteleri halka aittir" diyen Çelebi, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu vurgu yaparak, "Kimsenin, kamu üniversitelerini kendi şahsi malı, kendi ideolojisinin 'kurtarılmış bölgesi' gibi görme ve davranma hakkı yoktur. Sahip olduğu ifade özgürlüğünü, kılık-kıyafet özgürlüğünü ve eğitim-öğrenim hakkını başkalarından esirgeyenlerin sahip olduğu düşünce ancak ve ancak şovenist bir ideolojinin ürünü olabilir" ifadesini kullandı.

Saldırıya maruz kalarak, kayıt yaptırmaları engellenen, inançlarından ve kılık-kıyafetlerinden dolayı tartaklanan, aşağılanan öğrencilere ve velilerine Eğitim-Bir-Sen olarak, hukuki destek sağlamaya hazır olduklarını vurgulayan Çelebi, "ODTÜ'de yaşanan zorbalık karşısında tahriklere kapılmayıp sağduyulu davranan başörtülü kızları tebrik ediyor, yetkili makamları ODTÜ yönetimi hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Çelebi ayrıca, saldırının, başörtülü öğrencilere yapılmasının, bu öğrencilerin hedef gösterilmesinin, kılık-kıyafetleri sebebiyle kayıt yapmalarının engellenmesinin, Türk Ceza Kanunu'nun 115. maddesinde tanımlı "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin engellenmesi suçunu oluşturduğunu belirtti. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ODTÜ'de Başörtülü Öğrencilere Yapılan Sözlü Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement