ODÜ 9 Yaşında - Son Dakika
Yerel

ODÜ 9 Yaşında

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 9'uncu kuruluş yıl dönümü kutlayan ODÜ'nün son yıllarda büyük değişim yaşadığını söyledi.

17.03.2015 16:21  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 9'uncu kuruluş yıl dönümü kutlayan ODÜ'nün son yıllarda büyük değişim yaşadığını bildirdi.

Yarılgaç, yazılı açıklamasında, ODÜ'nün yıldızı parlayan bir üniversite haline geldiğini belirtti.

Özverili ve nitelikli çalışmalarla üniversitenin başarısını bir adım daha ileriye taşımanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Rektörlük vazifesi bana takdis edildiği günden sonra, görev sürem boyunca, öncelikli hedefimiz bilimin ışığında, yaşadığımız şehre ve ülkemize faydalı, yıldızı parlayan bir üniversite profili oluşturmak olmuştur. Bu hedefe ulaşırken de ulusal ve uluslararası akademik gelişmelerin bilincinde, kurumsal düşünen, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkesinden asla ödün vermeyen, hiç kimseyi ötekileştirmeyen ve sinerjiye önem veren bir yönetim anlayışıyla, şehrimiz ve ülkemiz adına yapılacak daha çok şeylerin olduğuna inanarak çalıştık. Geldiğimiz nokta itibarıyla da yapılan özverili ve nitelikli çalışmalarla başarımızı bir adım daha ileriye taşımanın gururunu yaşıyoruz."

ODÜ'nün artık öğreten ve öğrenenleri ile büyük bir aile olduğuna işaret eden Yarılgaç, "10 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulundaki toplamda 126 aktif bölümle Ordu'da modern bir eğitimin kapısını açan üniversitemiz, 2006-2007 eğitim-öğretim dönemindeki 5 bin 547 olan öğrenci sayısını günümüzde 17 binlere, 118 olan akademisyen sayısını 630'lara, 118 olan idari personel sayısını ise 330'lar seviyesine yükselterek uyum içinde çalışan, öğreten, öğrenen büyük bir aile haline gelmiştir" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Yarılgaç, üniversiteye yapılan her desteğin geleceğe yatırım olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Her zaman dile getirdiğim gibi üniversitemize yapılan her bir destek geleceğe, yarınlarımıza yapılan bir yatırımdır. Bu yatırımların ülkemize ve toplumumuza bilimsel, ekonomik ve sosyokültürel olumlu yansımaları olacaktır. Başarıya odaklı bireylerin yetişmesi için imkanlar verildiği takdirde inanıyoruz ki bu geri dönüşler toplumumuza daha hızlı yansıyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ODÜ 9 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement