Of'ta Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Of'ta Kurtuluş Coşkusu

Of\'ta Kurtuluş Coşkusu

Trabzon’un Of ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenlerle kutlandı.

28.02.2014 14:20

Trabzon'un Of ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kutlama programı sabah 09.30 Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'ına çelenklerin sunumu ile başladı. Resmi kutlama programı ise Of Belediyesi Toplantı salonunda yapıldı. Programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutan Nejat Daler, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Temsilcileri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah ve Gül, Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajlarının okunmasının ardından, Of Belediye Başkanı Murat Saral günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Of'un Kurtuluş mücadelesini anlatan Başkan Saral, "Zor şartlar altında mücadele ederek bu güzel şehri düşmana teslim etmeyen atalarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

Ödül töreni sonrası öğrencilere seslenen Kaymakam Eren Arslan "Bizler bu vatanı emanet olarak büyüklerimizden aldık. Emanete layıkıyla sahip çıkmak zorunluluğumuz var. Vatanın kurtulması noktasında sevinmek bana biraz tuhaf geliyor. Esas olan vatanımızın hiçbir zaman bu sıkıntıları yaşamaması ve bizimde hiçbir zaman böyle bir mücadeleyi yaşamamamız. Geçmişte bu kötü ve karanlık günler yaşandı.Ama ecdadımız vatan için, din için, milletin selameti ve huzuru için gecesini gündüzüne katarak kadın erkek demeden vatan için şehit düştüler. Bunlar ağzımızdan çıkan kelimelerle kalmamalı. Hepimiz bu bilinçle geçmişimizi unutmadan geleceğimizin de aynı tehdit ve tehlikelere maruz kalabileceğini düşünerek, birbirimize sıkı sıkı sarılarak birbirimizi severek vatan için millet için işimiz görevimiz vazifemiz ne ise onu en iyi şekilde yapmalıyız. Bu sebepten dolayı hem geçmişimize hem geleceğe olan borcumuzu ödemekle mükellef olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Program öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini vurgulayan şiirlerin okunmasının ardından ödül töreni ile sona erdi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Of'ta Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement