Ogc Başkanı Aydın: "Ordu Valiliğini Dikkate Almıyorlar" - Son Dakika
Yerel

Ogc Başkanı Aydın: "Ordu Valiliğini Dikkate Almıyorlar"

Ogc Başkanı Aydın: "Ordu Valiliğini Dikkate Almıyorlar"

Ordu Gazeteciler Cemiyeti(OGC) Başkanı Recep Aydın, sarı basın kartlarının her yerde geçerli olmasına rağmen bazı kurumların mevzuattan haberdar olmadığını belirterek basın mensuplarının kurumlarda ki yaşadıkları sıkıntıları düzenlediği basın...

26.04.2013 19:29

Ordu Gazeteciler Cemiyeti(OGC) Başkanı Recep Aydın, sarı basın kartlarının her yerde geçerli olmasına rağmen bazı kurumların mevzuattan haberdar olmadığını belirterek basın mensuplarının kurumlarda ki yaşadıkları sıkıntıları düzenlediği basın toplantısında dile getirdi.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, OGC Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında; "Sarı basın kartlarının her yerde geçerli olmasına rağmen bazı kurumların mevzuattan haberdar olmadığını görmekteyiz. 2008 yılından bu yana Ordu basınının çektiği bazı sıkıntılar var. Bunlardan bir tanesinin de sarı basın kartımızın, kimlik yerine geçmemesiyle alakalı gazeteci arkadaşlarımızın sık karşılaştığı sorunların başında gelmektedir. Bu da gösteriyor ki hala bazı kurumlarımız Valiliğimizin yazısını dikkate almıyor" dedi.

Bir gazetecinin konuyla ilgili Ordu Valiliğine dilekçe verdiğini de belirten Aydın şöyle devam etti: "Bir gazeteci abimiz aynı zamanda Gazeteciler Cemiyetimizin kurucu başkanıdır. Valilik makamına bu konu ile alakalı bir dilekçe vermiştir.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 10 Temmuz 2008 tarih ve 35278 sayılı ile yayınlanan 2008/5 Nolu genelgesinin kimlik kanıtlamada istenecek belgeler başlıklı 3. Maddesinde kişinin kimliğini kanıtlayan kabul edilecek belgeler arasında Sarı Basın kartı da yer almaktadır.

Bu genelge 2008 yılında yayınlanıyor, ardından Ordu Valiliği de 09 Kasım 2012 tarihinde bütün kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara buna bankalarda dahil bunların tamamına Valimiz adına Vali Yardımcımız Niyazi Erten imzalı bir genelge yayınlıyor ve bu genelgede şöyle diyor.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce gazetecilere verilen basın kartlarının 21 Ekim 2006 tarihli ve 26326 sayılı resmi gazetede yayınlanan Başbakanlığın, 2006/33 Nolu genelgesin de belirtilen şekilde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmaktadır. Böyle olmasına rağmen, biz kamu ve özel kuruluşlarda sarı basın kartımızla birlikte sıkıntılar çekmekteyiz. Sarı Basın kartlarımız kimlik yerine kabul edilmemektedir. Aksi halde Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ogc Başkanı Aydın: 'Ordu Valiliğini Dikkate Almıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement