Öğrenciler AB'yi Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler AB'yi Öğreniyor

Öğrenciler AB\'yi Öğreniyor

‘Bana AB’yi Anlat’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

01.07.2015 13:21

'Bana AB'yi Anlat' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri amacıyla 'Öğrenciler AB'yi Öğreniyor' projesi başlattı. Proje, Türkiye ve Avrupa Birliği'nin mali işbirliği kapsamında finans ediliyor.

Proje kapsamında 81 ilde 'Bana AB'yi Anlat' konulu 7. sınıf öğrencileri arasında resim, 8. sınıflar arasında slogan, 9. sınıflar arasında kısa öykü yarışması düzenlendi.

İl düzeyinde dereceye giren öğrencilere ve okul idarecilerine ödül verildi. Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan tarafından birincileri dizüstü bilgisayar, ikincilere bisiklet, üçüncülere satranç takımı, okullara saat, öğretmenlere dolma kalem hediye edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Ahmet Günaydın, proje hakkında bilgiler vererek, Adıyaman'dan düzenlenen yarışmalara katılımın çok iyi olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, "Tüm öğrencilerimizi ve yöneticileri tebrik ediyorum. AB bizim nihai hedefimiz değil. Bizim için AB'nin müktesebatının değerleri bizim için önemlidir. Yani insan hakları, demokrasi, özgürlük kavramları bizim için daha önemlidir. Türkiye'nin AB'ye girmemesi için AB direnç gösteriyor. Ama bir gün Türkiye, AB kapısından ayrılırsa, onlar bize girmemiz için yalvaracaktır" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencileri ödülleri dağıtıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler AB'yi Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement