Öğrenciler Süper Kahraman Yaratacak - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Süper Kahraman Yaratacak

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım Yarışması'na orta öğretim çağındaki öğrenciler katılacak.

27.02.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi orta öğretim öğrencilerine yönelik  2. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım Yarışması düzenleyecek.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi,  İEÜ Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen yarışma kapsamında öğrencilerin güzel sanatlar ve tasarım alanında desteklenmesi hedefleniyor.

Yarışma hakkında bilgi veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, öğrencilerin bu etkinlikle hayal güçlerini kullanarak, görsel, mekansal ve her türlü tasarımı içeren bir çalışma içerisine girmesini amaçladıklarını belirtti.

Okullarda atölye çalışmaları gerçekleştirdiklerini de söyleyen Özcan, şöyle konuştu:

"Süper kahraman, kendisini toplumu ve toplumun ahlaki değerlerini korumaya adamış bir tür tipleme olarak tanımlanabilir. Süper kahramanların pek çoğu uçabilme, insanüstü kas gücü ve hız, temel elementleri kontrol edebilme, şekil değiştirme gibi özelliklere sahiptir. Bilim ve teknoloji de pek çok karakterin mücadelesinde önemli rol oynamıştır. Kostümleri, sembolleri gibi özellikleri bulunur. Kostümlerin tasarımı, kullanılan ekipmanı taşımak için özel tasarımları bulunur. Amacımız, gençlerin bir yandan tasarım yeteneklerini ortaya çıkarmak diğer yandan da problemlere gönderme yapmalarını sağlamak."

Adayların yarışmaya son başvurularının 25 Nisan 2014 tarihinde kabul edileceğini, sonucun 7 Mayıs 2014'te ilan edileceğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Özcan, birincilik ödülünün 3 umhuriyet, ikinciliğin 2 Cumhuriyet, üçüncülüğün de 1 cumhuriyet altını olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Özcan, öğrencilerin yarışmaya www.ieu.edu.tr eb sitesinden başvuru formları doldurularak katılabileceğini de kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Süper Kahraman Yaratacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement