Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Anıldı - Son Dakika
Yerel

Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Anıldı

Giresun (AA) - Şebinkarahisarlı öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık, ölümünün 1'inci yıl dönümünde anıldı.

17.09.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun (AA) - Şebinkarahisarlı öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık, ölümünün 1'inci yıl dönümünde anıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekışık'ın yakınları tarafından düzenlenen anma programda Tekışık Camisi'nde gerçekleşen mevlid okutulması ve yemek dağıtıldı.

Ardından Hükumet Konağı önünde Hüseyin Hüsni Tekışık'a ait resim sergisi açılışı yapılarak Tekışık'ın kültür merkezinde hazırlanan etkinlikte hayatı anlatıldı.

Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, Hükümet Konağı önündeki resim sergisinde, Tekışık'ın ilçe ve üke için örnek, yetenekli bir insan olduğunu belirterek, "Okula başladığımda Tekışık'ın kitaplarını okuyordum ve 30 yıl sonra da bu ilçede görev yapmanın gururunu taşıyorum" dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ise Şebinkarahisar'dan çok değerli insanların yetiştiğini ifade ederek, Hüseyin Hüsni Tekışık'ın da bu örneklerden biri olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Şahin Yılancı ise Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın örnek bir öğretmen olduğunu dile getirerek, "Yıllardır çalışarak bu uğurda emek vermiş ve bu uğurda öğrenci yetiştirmiş. Eğitim öğretim gelirlerini yine eğitim öğretim adına harcamış" diye konuştu.

Tekışık'ın kızı Işın Karabıyık, babası adına her Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Anadolu Lisesi'nden her yıl dereceye girerek mezun olan toplamda 100 öğrenciye burs verdiklerini belirterek, "Hüseyin Hüsnü Tekışık adına Türkiye genelinde 19 okul yaptırdık. Beraberinde anasınıfları da yaptırdık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement