Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: "Eğitim ve öğretimin önemini idrak etmiş uluslar, başta ekonomi olmak üzere, kültür, sanat, bilim ve teknoloji gibi insan yaşamının her alanında ilerleme kaydetmişlerdir"

21.11.2014 16:26

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Gönen, mesajında, Türkiye'nin modern, gelişmiş, teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda üreten bir ülke olarak dünyadaki konumunu daha önemli ve stratejik bir hale getirmesinin ancak kaliteli bir eğitim ve öğretimle mümkün olabileceğini bildirdi.

Öğretmenlerin, çağlar boyunca dünyanın neresinde olursa olsun bilgi, uygarlık, sevgi, barış ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren lider ve örnek insanlar olduğunu belirten Prof. Dr. Gönen, şöyle devam etti:

"Dünyanın daha güzel ve daha yaşanılır bir yer olması çabasında bugün gelinen nokta insanoğlunun bilinç seviyesini yükseltmek ve evrimsel gelişimini devam ettirmesi için doğduğu günden ölümüne kadar tüm hayatı boyunca eğitim ve gelişmesinin gerekliliğini gözler önüne sermektedir. Eğitim ve öğretimin önemini idrak etmiş uluslar, başta ekonomi olmak üzere, kültür, sanat, bilim ve teknoloji gibi insan yaşamının her alanında ilerleme kaydetmişlerdir. Ülkemizde, bugün çocuklarımızın ve gençlerimizin milli bilinci, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş, aklı ve vicdanı hür; düşünen, üreten ve edinimlerini insanlık yararına kullanabilme yetisine sahip bireyler olarak yetişmesi yine öğretmenlerimizin emek ve gayretleriyle mümkün olacaktır." - Eskişehir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement