Ölen Madencinin Eşinin Dolandırıldığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Ölen Madencinin Eşinin Dolandırıldığı İddiası

Soma'da maden faciasında ölen madenci Ali Gül'ün eşi Meryem Gül, AFAD'ın gönderdiği yardım parasının da bulunduğu hesabın bir banka görevlisi tarafından boşaltılarak dolandırıldığını iddia etti.

27.05.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da maden faciasında ölen madenci Ali Gül'ün eşi Meryem Gül, AFAD'ın gönderdiği yardım parasının da bulunduğu hesabın bir banka görevlisi tarafından boşaltılarak dolandırıldığını iddia etti.

Meryem Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'da şehit düşen madenci ailelerine yönelik sağlanan nakdi yardımın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) kendilerine ulaştırıldığını, bu parayı sigortadan ödenen miktarla ilçedeki bir banka şubesine yatırdığını söyledi.

Bankalardaki işleyiş konusunda da bilgi sahibi olmadığını ifade eden Gül, bazı madenci ailelerinin "dolandırıldıklarını" duyunca durumunu araştırmak için gittiği bankada hesapta para bulunmadığını öğrendiğini belirtti.

Bankadaki bir personel tarafından paranın çekildiğini, bu kişinin kayıp olduğunu öğrendiğini anlatan Meryem Gül, hesapta AFAD'dan yatırılan ve sigorta tarafından ödenen yaklaşık 200 bin lira paranın olması gerektiğini vurgulayarak, "Banka yetkilileri durumun farkında olduklarını bildirerek 'sizi mağdur etmeyeceğiz, paranızı ödeyeceğiz' dedi. Bir süre beklememi istedi ama aradan 2 ay geçti hiçbir gelişme olmadı. Bu para, 2 çocuğumun gelecek parası" diye konuştu.

Olayı Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'ya aktardığını, ardından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğuna dikkati çeken Gül, elinde eşi için ödenen maaştan başka gelirinin bulunmadığını, konunun çözümü için yardım beklediğini ifade etti.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise bu yöndeki şikayetlerin kendisine ulaştığını, banka görevlisinin 3'ü ölen madencilerin aileleri olmak üzere yaklaşık 15-20 kişiyi mağdur ettiği iddialarının bulunduğunu söyledi.

Konuya ilişkin incelemenin 2-3 aydır sürdüğü ve müfettişlerce raporun hazırlandığını belirten Atçı, şunları kaydetti:

"Savcılık olaya el koydu, adli soruşturma da sürüyor. Banka çalışanı hakkında tutuklama kararıyla arama emri çıkmış. Şu an banka müfettişlerinden raporun gelmesi bekleniyor. Henüz rapor ele geçmediği için toplam para miktarı ile ilgili veya mağdur kişi sayısı hakkında net bir bilgi yok. Mağdur olan ailelerin arasında madenci aileleri de var. Bankada hesabı bulunan 15-20 civarında kişinin mağdur edildiği ve bir milyonun üzerinde bir tutarın olduğu söyleniyor ama telaşa gerek yok. Mağduriyetler, faiziyle beraber banka tarafından giderilecek."

Atçı, banka memurunun eşinin Soma'da öğretmenlik yaptığını, kısa süre önce Güneydoğu'daki bir kente tayininin çıktığını belirterek, şüphelinin de buraya gitme ihtimalinin değerlendirildiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ölen Madencinin Eşinin Dolandırıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement